Τα χρήματα από τον έρανο δεν έφταναν στην εκκλησία

Loading...


Από  πόρτα σε πόρτα πήγαινε στα  σπίτια ανυποψίαστων ενοριτών  στα Γιαννιτσά της Πέλλας ένας 53χρονος απατεώνας, πουλώντας κουπόνια δήθεν για την διεξαγωγή εράνου και λαχειοφόρου αγοράς με σκοπό την οικονομική ενίσχυση για την ανέγερση μιας εκκλησίας στην πόλη. Είχε φροντίσει, μάλιστα να πλαστογραφήσει τις άδειες ώστε να μην τον υποψιαστούν!
Κάποιος  καχύποπτος από τον οποίο ζήτησε  τον οβολό του υποψιάστηκε  ότι ο έρανος δεν ήταν και  τόσο νομότυπος και ειδοποίησε  αστυνομικούς της Ασφαλείας, οι οποίοι εντόπισαν τα ίχνη του 53χρονου και τον βρήκαν στο σπίτι του. Εκεί ανακάλυψαν οκτώ μπλοκ με 100 κουπόνια το καθένα και άλλα 38 όμοια με διαφορετικούς αύξοντες αριθμούς, τα οποία φέρονταν ότι εκδόθηκαν από εκκλησία της πόλης. Γρήγορα, όμως, αποδείχθηκε ότι ήταν «μαϊμού».

Ο  απατεώνας είχε πλαστογραφήσει  δέκα φωτοαντίγραφα με εξουσιοδοτήσεις και άδειες διενέργειας εράνου, που και αυτά εμφανίζονταν να έχουν εκδοθεί από ναούς της περιοχής. Ο έρανος «μαϊμού» δεν ήταν και τόσο αποδοτικός, καθώς στην κατοχή του κατασχέθηκαν μόλις 12,30 ευρώ, αλλά ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών και πλαστογραφία.