Συμμαχία Παναθηναϊκού-Αρχιεπισκοπής για το νέο γήπεδο

Loading...


Για επαφές του Παναθηναϊκού με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών για το νέο γήπεδο της ομάδος κάνει λόγο η αθλητική εφημερίδα «η Γάτα» σε σημερινό της δημοσίευμα με τίτλο «Με Αρχιεπισκοπή συζητούν στον ΠΑΟ να φτιάξουν νέο γήπεδο».

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Προ ημερών με το ίδιο θέμα καταπιάστηκε η ιστοσελίδα aioniapistos.gr και σε ρεπορταζ της αναφέρει μεταξύ άλλων πως :  

««Σύμμαχος» του Παναθηναϊκού στα πλάνα για επέκταση του «Απόστολος Νικολαΐδης», καθώς και στα σχέδια για νέο, σύγχρονο γήπεδο στη Λεωφόρο, μπορεί να αποδειχθεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών!

(…)

Κάνει λόγο για «μία πρόσφατη είδηση με έντονη παναθηναϊκή προέκταση: την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προ λίγων ημερών (σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο είναι να ψηφιστεί στο τέλος του μήνα), και η οποία αφορά το συνεταιρισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με το Δημόσιο για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας.

Το πάρκινγκ/βενζινάδικο, δίπλα ακριβώς από τη Λεωφόρο (απέναντι από τη Θύρα 7 του Τάφου του Ινδού) ανήκει στην Εκκλησία και βρίσκεται στα υπό παραχώρηση ακίνητα!

Ας αναλύσουμε τώρα, την τροπολογία που κατατέθηκε προ λίγων ημερών στη Βουλή από τους υπουργούς Οικονομικών Ι. Στουρνάρα και Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο και η οποία προβλέπει τη σύσταση της Εταιρείας Αξιοποίησης Ακίνητης Εκκλησιαστικής Περιουσίας ΑΕ (ΕΑΑΕΠ).

Η εταιρεία, σύμφωνα με ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ», που θα δημιουργηθεί στην Αττική με μετοχικό κεφάλαιο 300.000 ευρώ, θα έχει διάρκεια ζωής 99 χρόνια, δεν θα υπάγεται στον δημόσιο τομέα, οι μετοχές της δεν θα μπορούν να μεταβιβαστούν, ενώ θα απολαμβάνει σημαντικά φορολογικά οφέλη και πολεοδομικές διευκολύνσεις.

Το ρεπορτάζ αναφέρει τρία χαρακτηριστικά ακίνητα-φιλέτα που θα είναι πλέον προς παραχώρηση. Το ένα εκ των τριών είναι το πάρκινγκ δίπλα από το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Τα άλλα δύο είναι τα 85 στρέμματα στο Λαιμό Βουλιαγμένης και το οικόπεδο 11,5 στρεμμάτων επί της οδού Δεινοκράτους στο Κολωνάκι.

Στην εταιρεία δεν θα μεταβιβάζεται η κυριότητα αλλά τα δικαιώματα επί των ακινήτων. Σκοπός της θα είναι εκμίσθωση, η μακροχρόνια παραχώρηση χρήσης και εκμετάλλευσής τους ή ακόμη και η σύσταση δικαιωμάτων επιφανείας στα εκκλησιαστικά ακίνητα.

«Παναθηναϊκά» πώς μεταφράζονται όλα αυτά;

Το Τριφύλλι έχει την ευκαιρία να αποκτήσει με εκμίσθωση (θα μπορούσε να γίνει οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία, πχ. ποσοστό επί των εισιτηρίων) και με μακρόχρονη σύμβαση το χώρο του πάρκινγκ. Να έχει δηλαδή τη δυνατότητα μελλοντικής επέκτασης τόσο του ποδοσφαιρικού γηπέδου, όσο και των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη.»