Ρήμαξαν τις εκκλησίες οι ιερόσυλοι

Loading...


Τα… έτσουζαν μεταξύ των διαρρήξεων που έκαναν στα χωριά της Ορεστιάδας τέσσερις νεαροί Βούλγαροι διαρρήκτες και μάλιστα με… κλεμμένα ποτά! Η δράση τους κράτησε το τελευταίο δεκαπενθήμερο, αλλά πρόλαβαν να χτυπήσουν μια εκκλησία, τέσσερα καταστήματα και δυο πρατήρια υγρών καυσίμων.

Τα εργαλεία της «δουλειάς» και τα κλοπιμαία που είχαν στο αυτοκίνητο με το οποίο πήγαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Ορμενίου για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, πρόδωσαν τους τέσσερις αλλοδαπούς ηλικίας 22, 23, 24 και 25 χρόνων που συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές, ενώ το όχημα κατασχέθηκε.
Οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Ορμενίου που έκαναν έρευνα στο εσωτερικό του Ι.Χ., βρήκαν τα διαρρηκτικά εργαλεία μαζί με δυο μαχαίρια, ένα μεταλλικό κλομπ, δυο χρυσές αλυσίδες χειρός, ένα ρολόι, δυο ηλεκτρονικές συσκευές, τέσσερα κινητά και 34 ευρώ. Στην προανάκριση οι νεαροί ομολόγησαν τις κλοπές που είχαν διαπράξει από τις 14 Ιουνίου, οι οποίες τους είχαν αποφέρει 970 ευρώ, εννέα ηλεκτρονικές συσκευές και 49 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών!

Λάρισα

Πολύπλευρο… ταλέντο στις κλοπές είχε ένας 33χρονος Έλληνας που διέπραξε τρεις μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες στη Λάρισα, με μεγαλύτερη αυτή σε μια εκκλησία της πόλης από την οποία άρπαξε διάφορα χρυσαφικά, ρολόγια και άλλα πολύτιμα αντικείμενα που είχαν αφήσει οι πιστοί ως αφιερώματα!

Πάφος

Άγνωστοι μπήκαν ανενόχλητοι στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στην περιοχή της Χλώρακας στην Πάφο και άρπαξαν ένα μικρό οστεοφυλάκιο αξίας 300 ευρώ, ωστόσο δεν πείραξαν καθόλου το παγκάρι.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι οι δράστες μπήκαν από την κεντρικό είσοδο του ναού, που μπορεί να ήταν κλειστή αλλά ξεκλείδωτη, όπως γίνεται συνήθως για τους επισκέπτες.

Η καταγγελία έγινε χθες μετά τις 19:30 το απόγευμα στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου από τον επίτροπο της εκκλησίας, η οποία βρίσκεται στην Λεωφόρο Μακαρίου στην Χλώρακα.

Μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου επισκέφτηκαν τον ναό και συνέλλεξαν στοιχεία με σκοπό να εντοπίσουν τους δράστες.