Ραγδαία αύξηση τουριστών από τη Ρωσία

Loading...


σε σχέση με πέρυσι καταγράφει τον Σεπτέμβριο, ο εισερχόμενος από τη , καταδεικνύοντας ότι στο νήμα της σεζόν και με τη βέλτιστη λύση που δόθηκε για τις βίζες έγινε εφικτό να τονωθεί και πάλι το ρεύμα από Ρωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρώτο 20ήμερο του Σεπτεμβρίου η Ρωσία έχει ξεπεράσει τις 40.000 θεωρήσεις, τη στιγμή που όλο το Σεπτέμβριο πέρσι είχε κάνει 24.000.

Η εκτίμησή κύκλων του Υπ. Εξωτερικών είναι ότι το Σεπτέμβριο 0θα φτάσουν τις 55.000 οι θεωρήσεις σε όλη τη Ρωσία, που σημαίνει αύξηση από πέρσι τον ίδιο μήνα 150%.

Τούτων δοθέντων είναι ενδεικτικό το τι ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΤΕ, κ. Γιώργος Αμβράζης στο πλαίσιο του Συνεδρίου με θέμα: Ελληνο-Ρωσικές σχέσεις στον τουρισμό. Η Κρήτη στη Ρωσική Αγορά: «Τουριστική κίνηση από Ρωσία: Ζητήματα και προοπτικές»

«Για φέτος, σε σύγκριση με το 2015, τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν γενικά μία αύξηση της κίνησης της τάξης του 19% και ανοδικές τάσεις για το υπόλοιπο της περιόδου» ανέφερε και σημείωσε μιλώντας για το καυτό θέμα των θεωρήσεων: «Φέτος, μέχρι και τα τέλη Μαΐου, στο θέμα των θεωρήσεων, είχαμε τα γνωστά σοβαρότατα προβλήματα που προέκυψαν λόγω της καθυστερημένης προσαρμογής των υπηρεσιών στο νέο καθεστώς των βιομετρικών θεωρήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το θέμα είχε αρχίσει να τίθεται έντονα και επιτακτικά από τον ΣΕΤΕ, από πέρυσι τον Οκτώβριο.Το κράτος αφυπνίστηκε τελικά τους πρώτους μήνες του 2016.

Αποτέλεσμα ήταν να περάσουμε τις πολύ δυσάρεστες καταστάσεις του Μαΐου αλλά τελικά, σήμερα, ύστερα από τις ρητές εντολές και κατευθύνσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, του κ. Ξυδάκη προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα Προξενεία, να έχουμε φθάσει σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο. Δηλαδή, σε έναν μηχανισμό που ανταποκρίνεται πολύ καλά στις ανάγκες αλλά και στις αναφορές στον ρωσικό τύπο, πως η Ελλάδα είναι ταχύτερη μεταξύ των Ευρωπαϊκών προορισμών, στον χρόνο χορήγησης θεωρήσεων».

Μάλιστα η εκτίμηση του Γενικού Διευθυντή του ΣΕΤΕ είναι ότι η αύξηση θα είναι σημαντική συνολικά: «Το 2016, στο οκτάμηνο βλέπουμε να καταγράφεται αύξηση θεωρήσεων 13,5% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Σε αριθμό, 444.000 περίπου θεωρήσεις φέτος, έναντι 391.000 το αντίστοιχο 8μηνο του 2015.

Αυτό σημαίνει ότι, ήδη, το 8μηνο έχει ξεπεράσει τις θεωρήσεις ολόκληρου του 2015, που ήταν 421.000.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το πρώτο 20ήμερο του Σεπτεμβρίου έχουν χορηγηθεί πάνω από 40.000 θεωρήσεις, ενώ όλο το Σεπτέμβριο πέρυσι είχαν χορηγηθεί 24.000.

Με αυτόν το ρυθμό και εκτός απροόπτου, φαίνεται εφικτός ένας στόχος 550.000 θεωρήσεων στο τέλος του έτους, που ακούμε από το Υπουργείο Εξωτερικών, δηλαδή αύξηση κατά 25% σε σχέση με το 2015″ ανέφερε και τόνισε ότι:

Το πιο σημαντικό όλων, όμως, είναι ότι, κατόπιν σχετικής εντολής, έχει αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό θεωρήσεων τριετούς ισχύος στους Ρώσους πολίτες που το δικαιούνται. Μαθαίνουμε ότι γενικά, οι θεωρήσεις με διάρκεια από ένα έτος και πάνω, υπερβαίνουν πλέον το 85% του συνόλου, ενώ πέρυσι, κατά κύριο λόγο, δίνονταν θεωρήσεις που ταυτίζονταν με τη διάρκεια του ταξιδιού.

Ευελπιστούμε ότι αυτό το μοντέλο που εφαρμόζεται στη Ρωσία από τον Ιούνιο και μετά, αφενός θα συνεχιστεί με την ίδια αποτελεσματικότητα και συνέπεια για το υπόλοιπο της περιόδου αλλά πρωτίστως και κατά το 2017. Ότι δεν θα πρέπει να χαλάει ο κόσμος, να χάνονται κρατήσεις, να δυσφημείται η χώρα, επειδή δεν έγιναν τα αυτονόητα» τόνισε.tilegrafima.gr