Ψήφισμα Ημερίδας για το Μάθημα των Θρησκευτικών

Loading...


To, Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012, στην αίθουσα της Ενώσεως Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» τμήματος Αμπελοκήπων, πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με θέμα: «Το μάθημα των Θρησκευτικών στον καιρό της πανθρησκείας». Η Ημερίδα διοργανώθηκε από την Αδελφότητα Θεολόγων «Ο Σωτήρ» και τον τομέα Επιστημόνων και Εκπαιδευτικών του Συλλόγου Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο Μέγας Βασίλειος».

Κατόπιν ενημερώσεώς μας από τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις των: κ. Ηρακλή Ρεράκη, καθηγητού Παιδαγωγικής και Χριστιανικής Παιδαγωγικής της Θεολογικής Σχολής του…
Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Ιωάννη Μπεϊνά, θεολόγου – καθηγητού Λυκείου και κυρίας Ζαχαρούλας Ταβουλάρη-Λουκέρη, Διευθύντριας Δημοτικού Σχολείου, σχετικά με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών για το Μάθημα των Θρησκευτικών που εφαρμόζεται πιλοτικά σε Δημοτικά και Γυμνάσια της χώρας μας, δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στο Πρόγραμμα αυτό, διότι με την εισαγωγή της ταυτόχρονης διδασκαλίας διαφόρων θρησκειών που επιβάλλει στην πρώιμη και ευαίσθητη φάση της πνευματικής αναπτύξεως των παιδιών ηλικίας 8 – 14 ετών, δημιουργεί επικίνδυνη θρησκευτική σύγχυση στα παιδιά, τα αποπροσανατολίζει με τον θρησκευτικό σχετικισμό και τα οδηγεί με βεβαιότητα σε θρησκευτικό μηδενισμό.

Η επιβολή και υλοποίηση του Προγράμματος αυτού είναι αντορθόδοξη, αντιπαιδαγωγική και αντισυνταγματική.

Για το λόγο αυτό απαιτούμε την άμεση και πλήρη απόσυρσή του.

Παρακαλούμε δε με πολύ σεβασμό την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας μας να επιληφθεί του θέματος επειγόντως και να λάβει σαφή και ξεκάθαρη θέση καταδικάζοντας το αντορθόδοξο Πρόγραμμα και απαιτώντας την εκ βάθρων ανασύστασή του.

·  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

·  Υφυπουργό Παιδείας, κ. Θεόδωρο Π. Παπαθεοδώρου

·  Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων, κ. Γεώργιο Καλαντζή

·  Υπουργείο Παιδείας (Διεύθυνση Σπουδών Π.Ε. & Δ.Ε.)

·  Πρόεδρο Ινσιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), κ. Σωτήριο Γκλαβά

Έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.Ετικέτες