Ποιος νόμος θα απομακρύνει τον Tasha από το πλευρό του 16χρονου που είναι σε κώμα; (video)

Loading...


Εδώ και 6 χρόνια ο 10χρονος  Dylan Gerzmehlem από την Βρανδεβούργη της Γερμανίας βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση. Όλα αυτά τα χρόνια που το παιδί ζεί ως φυτό με μηχανική υποστήριξη σε κατ” ολικον νοσηλεία, ο  Τasha του κρατάει συντροφιά και του δείχνει όλην την απαραίτητη αγάπη και τρυφερότητα.  Ο Τasha το πρωί μπαίνει στο δωμάτιο του μικρού Dylan, κάθεται επί ώρες υπομονετικά στο προσκεφάλι του, αν χρειαστεί το σκεπάζει καλά με την κουβέρτα και δεν παραλείπει να του δίνει φιλάκια στο πρόσωπο.

Οι γονείς του Dylan, Eckhard και  Barbara Gerzmehlem είναι πλεόν πεποισμένοι ότι η παρουσία του Τasha δεν είναι μόνο ευεργητική αλλά και θεραπευτική για το εγκεφαλικά νεκρό παιδί τους καθώς καταφέρνει να δημιουργεί μικρά ερεθίσματα στο παιδί. Την ίδια γνώμη έχουν και ειδικοί οι οποίοι έχουν μελετήσει τα αποτελέσματα της λεγόμενης ζωοθεραπείας σε κλινικές περιπτώσεις όπως ο αυτισμός , τα βαρειά ψυχικά νοσήματα αλλά και άλλες αναπηρίες. Ο Τasha στην πραγματικότητα δεν είναι παρά ένα κατοικίδιο σκυλί ράτσας Staffordshire Bull Terrier.

Αυτή η πολύτιμη συναισθηματική σχέση μεταξύ παιδιού και σκύλου που αποδεικνύεται επωφελής για τους δυο γονείς παράχοντάς τους χρόνο για λίγη χαλάρωση, κινδυνεύει να καταστραφεί από την εφαρμογή ενός νόμου που εκτιμά τον Τasha ως επικίνδυνο είδος επειδή στο παρελθόν είχε τσακωθεί με κατοικίδιο γειτονικής οικογένειας η οποία και προσέφυγε στη δικαιοσύνη για την απομάκρυνση του Tasha από την περιοχή.

Οι γονείς είναι απελπισμένοι από τη δικαστική απόφαση αλλά δηλώνουν αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε ένδικο μέσο προκειμένου να μην στερηθούν την στήριξη του σκύλου τους στην αντιμετώπιση της κατάστασης του παιδιού τους.

Υποστηρικτές της οικογένειας έχουν ήδη ανοίξει page Facebook για συλλογή υπογραφών υπέρ της αμνήστευσης του Tasha.

Δείτε το βίντεο:

{youtube}V6v4l_fxog8{/youtube}Ετικέτες