Πάτρα: «Προσκυνηματική πρωτεύουσα» για το 2014!

Loading...


Στην Πάτρα θα βρίσκεται στις 24 Μαΐου ο π. Σπυρίδων Κατραμάδος από το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, προκειμένου να να συναντηθεί με το Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, σχετικά με το πώς θα μπορούσε η ιδέα της «προσκυνηματικής πρωτεύουσας» να λάβει σάρκα και οστά στην Πάτρα, το 2014.

Η ελλαδική Εκκλησία άρχισε δειλά πριν από χρόνια και τώρα κάνει πιο σταθερά βήματα για την ανάπτυξη των θρησκευτικών περιηγήσεων.Προς την κατεύθυνση αυτή, ίδρυσε το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων… με γραμματέα τον αρχιμανδρίτη π. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, ο οποίος, μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το χώρο του Αρείου Πάγου, δίπλα στην Ακρόπολη, εκεί όπου ο Απόστολος Παύλος κήρυξε στους Αθηναίους το σωτήριο λόγο του Ιησού Χριστού, τόνισε ότι η Εκκλησία μελετά τις ενέργειες και τις κινήσεις της για το 2014 που το χαρακτήρισε ως ένα «σημαδιακό έτος» για τα προσκυνήματα και για τον Απόστολο Ανδρέα.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε, η Εκκλησία των Πατρών, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα, κάνει έναν αγώνα, ώστε το 2014 η πόλη του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων να γίνει «προσκυνηματική πρωτεύουσα» για την προσέλκυση αυτών των ανθρώπων, που είτε συνδυάζουν να πάνε στο Μπάρι της Ιταλίας και περνούν από την Πάτρα είτε συνδυάζουν να κάνουν τα βήματα του Αποστόλου Παύλου, ανεβαίνοντας μέχρι τη Νικόπολη, στην Πρέβεζα, είτε κάνουν το γύρο της Πελοποννήσου και σταματούν και στην Πάτρα».

Διαβεβαίωσε δε παράλληλα, ότι το ενδιαφέρον για τις επισκέψεις αυτού του είδους είναι μεγάλο, τόσο από τους Ορθοδόξους όσο κι από τους Καθολικούς.

Σύμφωνα με τον Γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων σχεδιάζεται ανά διετία να προβάλλονται από την Ελλάδα κάποιες πόλεις με βαρύνουσα σημασία σε θρησκευτικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, προτάθηκε να γίνει η αρχή με την Πάτρα, το 2014, χωρίς να συντρέχει κάποιος συγκεκριμένος επετειακός λόγος που να αφορά τον Άγιο Ανδρέα ή κάτι άλλο σχετικό. Πρόκειται για μια κοινή ιδέα του Μητροπολίτη Πατρών, του Συνοδικού Γραφείου και των τοπικών φορέων της αχαϊκής πρωτεύουσας.Ετικέτες