Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση του Τόμας Πρωτόπαπα

Loading...


Μειώνονται συνεχώς τα αποθέματα αισιοδοξίας των ιατρών για τον Τόμας Πρωτόπαπα.

Έπειτα από οκτώ ημέρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου ΚΑΤ ο 26χρονος ηθοποιός παραμένει στην ίδια κρίσιμη κατάσταση, με την οποία διαγνώστηκε από τους νευροχειρουργούς και τους εντατικολόγους μετά την διακομιδή του στο νοσοκομείο, αλλά και την ολοκλήρωση της  χειρουργικής επέμβασης στον εγκέφαλο για την αντιμετώπιση των βαρύτατων κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων που είχε υποστεί, όπως διαβάσαμε στο protothema.gr.

Τα επιστημονικά συμβούλια που γίνονται στο ΚΑΤ με τη συμμετοχή του διευθυντή της ΜΕΘ κ. Γιάννη Αλαμάνου και των γιατρών που καλεί η οικογένεια του ασθενή (την περασμένη εβδομάδα είχε συμμετάσχει ο νευροχειρουργός του Ευαγγελισμού, κ. Δαμιανός Σακάς) ολοκληρώνονται με την ίδια δραματική διαπίστωση: η κατάσταση του ασθενή κρίνεται ως πάρα πολύ δύσκολα ανατάξιμη και αναστρέψιμη. Το ίδιο διατυπώνουν και οι αλλοδαποί επιστήμονες στους οποίους έχει απευθυνθεί η οικογένεια του Τόμας Πρωτόπαπα.

Αναφορικά με πληροφορίες  που έχουν δει το φως της δημοσιότητας όπως ότι μειώνεται η εγκεφαλική πίεση του ασθενή ή ότι ο οργανισμός του δεν έχει εμφανίσει σημάδια λοίμωξης στη Μονάδα, γιατροί επισημαίνουν μιλώντας στο protothema.gr ότι πρόκειται για επιμέρους στοιχεία μιας γενικής εικόνας, και δη μιας πολύ βαριάς κλινικής εικόνας του ασθενή, η κατάσταση του οποίου αφήνει ελάχιστα περιθώρια για τέτοιου είδους θετική αξιολόγηση.