Ο Μπουτάρης κάνει «κατήχηση» και στους Σέρβους υπερ της παρέλασης ομοφυλοφίλων

Loading...


Επιστολή του δημάρχου Θεσσαλονίκης  στην επιτροπή διοργάνωσης της παρέλασης «Pride 2013»

Δεν μας έφτανε η προκλητικότατη υπεράσπιση του δημάρχου Θεσσαλονίκης προς την παρέλαση των ομοφυλοφίλων πρόσφατα στη συμπρωτεύουσα, τώρα ο κ. Μπουτάρης κάνει… «κατήχηση» και στους παραδοασικά Ορθόδοξους Σέρβους υπερ αυτών των εκδηλώσεων…
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης έστειλε επιστολή συμπαράστασης στην επιτροπή διοργάνωσης της Παρέλασης Υπερηφάνειας των ομοφυλόφιλων «Pride 2013», στο Βελιγράδι.
Ο κ. Μπουτάρης εύχεται να είναι επιτυχής η παρέλαση των ομοφυλόφιλων που προγραμματίστηκε για τα τέλη Σεπτεμβρίου και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι περισσότεροι κάτοικοι του Βελιγραδίου δεν είναι αντίθετοι με την πραγματοποίησή της, αλλά «διστάζουν να εκφράσουν δημόσια την υποστήριξή τους για να μην στιγματιστούν».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης καλεί όλους όσοι μέχρι σήμερα τηρούν στάση ουδετερότητας να στηρίξουν την παρέλαση των ομοφυλόφιλων, ενώ χαρακτηρίζει «θορυβώδη μειονότητα» αυτούς που εναντιώνονται στην πραγματοποίησή της.
Ο κ. Μπουτάρης αναφέρει στην επιστολή του ότι, στη Θεσσαλονίκη, στην παρέλαση των ομοφυλόφιλων – κάθε χρόνο από το 2012 που άρχισε να διοργανώνεται – συγκεντρώνονται περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι και αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός της πόλης.

Οι φετινές εκδηλώσεις «Pride 2013», στο Βελιγράδι, προγραμματίστηκε να διαρκέσουν δέκα ημέρες, από τις 20 έως τις 29 Σεπτεμβρίου. Οι αρχές δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν θα δώσουν άδεια για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αυτών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει την κυβέρνηση, αλλά πολλές οργανώσεις αντιδρούν έντονα.