Νιφάδες στο κέντρο της Αθήνας

Loading...


Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η χώρα με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες.

Κλειστός λόγω χιονιού και ομίχλης είναι ο περιφερειακός της Πεντέλης από το 414 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο ώς τον Άγιο Πέτρο. Έκλεισε και η λεωφόρος Διονύσου από το χωριό Ανατολή προς Διόνυσο. Κλειστά είναι τα σχολεία σε Διόνυσο, Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ερυθρές, Βίλια, Αφίδνες και Χασιά, ενώ δεν θα λειτουργήσουν τα Αρσάκεια Εκάλης. Νιφάδες χιονιού πέφτουν στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στον Πειραιά, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς Κελσίου.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Κατσιμιδίου-Αγ. Μερκουρίου στον Ωρωπό.

Κλειστή για τα βαρέα οχήματα είναι η παλιά εθνική οδός Αθηνών-Θηβών, από το 4ο χλμ προς Θήβα, με αλυσίδες επιτρέπεται η κυκλοφορία για τα ΙΧ αυτοκίνητα.

Εν τω μεταξύ, κλειστή είναι από την Δευτέρα η λεωφόρος Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ προς το καζίνο.

Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν από νωρίς το πρωί στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Ωστόσο, ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο των νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, στο νομό Πέλλας, αλλά και στους νομούς Φλώρινας και Γρεβενών.

Παράλληλα, χωρίς προβλήματα κινούνται τα οχήματα στο οδικό δίκτυο της Ανατολικής Μακεδονίας.

Κλειστό παραμένει το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας, ενώ ανοιχτός είναι ο δρόμος από τη Νάουσα, προς το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια.

Μετα τις 9 το πρωι θα ανοιξουν τα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας, με απόφαση των δημάρχων, λογω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Τα σχολεία στο Αμύνταιο και τη Φλώρινα θα ξεκινήσουν στις 9 π.μ. και στα Γρεβενά στις 9:30π.μ.

Πυκνή χιονόπτωση και στο οροπέδιο Λασιθίου στην Κρήτη.

Σε χαμηλά επίπεδα θα διατηρηθεί και αύριο, Τετάρτη, η θερμοκρασία, ενώ αναμένεται να σημειωθεί ισχυρός παγετός, ο οποίος κατά τόπους θα είναι ολικός.

Kτίρια για τους άστεγους

Έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων από το ψύχος λαμβάνει ο δήμος Αθηναίων. Συγκεκριμένα, ως χώροι φιλοξενίας θα λειτουργήσουν τρία δημοτικά κτίρια σε 24ωρη βάση, ενώ εάν υπάρξει ανάγκη θα διατεθούν και άλλοι χώροι.

Πρόκειται για το Πολιτιστικό Κέντρο του 4ου Διαμερίσματος, επί των οδών Λένορμαν και Αλεξανδρείας, τη Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου, επί των οδών Μαμούρη και Δύμη, και τη Λέσχη Φιλίας Κυψέλης, Αγ. Μελετίου και Ξεναγόρα.

Επίσης, η τηλεφωνική γραμμή 1960 θα λειτουργεί όλο το 24ωρο για πληροφορίες και παροχή βοήθειας μόνο στους κατοίκους του δήμου Αθηναίων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Πειραιά έλαβαν έκτακτα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση των χαμηλών θερμοκρασιών και την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους πολίτες της πόλης.

Όλα τα ΚΑΠΗ του δήμου θα είναι ανοιχτά από τις 08:00 μέχρι τις 20:00 και εάν οι καιρικές συνθήκες επιδεινωθούν εκτός από τα πέντε ΚΑΠΗ που θα λειτουργούν επί 24ωρου βάσεως, θα προστεθούν και άλλα για την εξυπηρέτηση των πολιτών.