Νέα μεγάλη συλλογή φαρμάκων στον Ιερό Ναό της Αγ. Μαρίνας στο Θησείο

Loading...


13 σάκοι με φάρμακα και 3 με υγειονομικό υλικό συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 στο Θησείο, στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας, στα πλαίσια της δράσης «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία» που διεξάγουν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ.

Τα φάρμακα που συλλέχθησαν στο Θησείο μετεφέρθησαν με ειδικό όχημα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, όπου παρελήφθησαν από εθελοντές γιατρούς και φαρμακοποιούς για να ακολουθήσει η διαλογή και η περαιτέρω κατηγοριοποίηση τις επόμενες μέρες. Στη συλλογή φαρμάκων παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Γιώργος Πατούλης και στελέχη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, εκπρόσωποι του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ, η φαρμακοποιός του Κοινωνικού Φαρμακείου του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής κα Άννα Παππά και οι εθελοντές του Ιατρείου κα Ελένη Μελιάδου, Παιδίατρος, κα Μαρία Αρναούτη, Βιοπαθολόγος, κος Χρήστος Δασκαλόπουλος, κα Ευγενία Δασκαλοπούλου, κα Νάσια Καραμπάρμπα καθώς και η δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ κα Άννα Μπουσδούκου.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί Δευτέρα-Παρασκευή 9-2, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ως Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Περίθαλψης για ανασφαλίστους πολίτες. Επίσης, το Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργεί Δευτέρα-Παρασκευή 9-1 για τη χορήγηση φαρμάκων σε ανασφάλιστους πολίτες, βάσει πρόσφατης ιατρικής συνταγής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ