Κοινό «όχί» ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΟΙΥΕ για τις Κυριακές

Loading...


Κοινό μέτωπο για τη διαφύλαξη της αργίας της Κυριακής στον κλάδο του εμπορίου συνέστησαν οι ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΟΙΥΕ, εκφράζοντας τη διαφωνία τους για το προωθούμενο σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης. Ζητούν να μη συζητηθεί στη Βουλή.

Κοινή σύσκεψη πραγματοποίησαν η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπάλληλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ, με αντικείμενο την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, που προωθεί το υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Κατά την συνάντηση έγινε ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές στην οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.

Οι οργανώσεις εξέφρασαν την διαφωνία τους για το προωθούμενο σχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Επιβεβαίωσαν την κοινή τους θέση για την διαφύλαξη της Κυριακής – Αργίας στον κλάδο του εμπορίου, αφού τυχόν άνοιγμα των καταστημάτων θα οδηγήσει σε ασφυξία την συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων και θα ανακατανείμει τον τζίρο της αγοράς σε όφελος των λίγων. Θα δημιουργήσει ολιγοπωλιακές καταστάσεις και θα έχει αρνητικές συνέπειες στην απασχόληση.

Οι οργανώσεις ζητούν να αποτραπεί οποιαδήποτε συζήτηση στην Βουλή για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, και συμφώνησαν το αμέσως επόμενο διάστημα να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες, για την συγκρότηση μιας ευρύτατης συμμαχίας για την διαφύλαξη της Κυριακής – Αργίας.