Κακουργηματικές διώξεις σε αρχηγό-βουλευτές-στελέχη της Χρυσής Αυγής

Loading...


Μέχρι την απολογία τους θα κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη και την Τετάρτη ζήτησαν και έλαβαν από τους δύο ειδικούς ανακριτές κατά της διαφθοράς οι  συνολικά 21 συλληφθέντες για την «εγκληματική» δράση της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα, ο, κατά το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, αρχηγός της «εγκληματικής οργάνωσης» Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές του κόμματος Η. Κασιδιάρης, Η. Παναγιώταρος, Ι. Λαγός και Ν. Μίχος, καθώς και τρεις ακόμα από τους συνολικά 21 συλληφθέντες θα απολογηθούν την Τρίτη το μεσημέρι, ενώ οι υπόλοιποι την Τετάρτη.

Ωστόσο, «πονοκέφαλο» στις δικαστικές αρχές δημιουργεί η περίπτωση του καταζητούμενου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χ. Παππά, καθώς εάν δεν συλληφθεί σήμερα και παρέλθει και το δεύτερο 24ωρο, τότε παύει η ισχύς της αυτόφωρης διαδικασίας και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να προηγηθεί άρση της βουλευτικής του ασυλίας για να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Σύμφωνα τώρα με εκτιμήσεις μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η δικογραφία καθώς και οι συναφείς με αυτήν υποθέσεις, θα ανατεθούν σε ειδικό εφέτη ανακριτή λόγω της σοβαρότητας των υποθέσεων.

Νωρίτερα, η αρμόδια εισαγγελέας άσκησε σε βάρος των συλληφθέντων ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και για ένταξη σε αυτήν.

Η ποινική δίωξη στρέφεται κατά παντός υπευθύνου και θα προσωποποιηθεί στο στάδιο της κύριας ανάκρισης.

Επιπλέον, η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή κατά περίπτωση, σε βάρος των κατηγορουμένων.

Η διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης «φωτογραφίζει» τον γ.γ. της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, αφού σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξε ο αντεισαγγελέας, ο εν λόγω κατηγορούμενος ήταν ο αρχηγός της «εγκληματικής» αυτής οργάνωσης από το 1987.