Η μικρή Παρασκευούλα έχει ακόμα ανάγκη να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη και την ανθρωπιά μας

Loading...


Το κοριτσάκι που πολλές φορές έχουμε φιλοξενήσει επιβάλλεται να ταξιδέψει στην Αμερική για να γιατρέψει τα προβλήματα υγείας που την ταλαιπωρούν από τότε που γεννήθηκε.

Η ανταπόκρισή σας ήταν συγκλονιστική και οι γονείς της είναι συγκινημένοι που στηρίξατε την ελπίδα το παιδί τους να βρει το φως του, να περπατήσει, να είναι υγιές και να ζήσει τη ζωή της όπως σε κάθε παιδί αξίζει.

Το ποσό που απαιτείται είναι τεράστιο και οι γονείς ελπίζουν σε ακόμα μια προσπάθεια όλων μας να το καλύψουμε για να ταξιδέψουν προς τη χαρά και την καλή υγεία της μικρής Παρασκευής τους…


Διαβάστε για την κατάσταση του παιδιού.

Η μικρή Παρασκευή, η όποια από βρεφική ηλικία γνώρισε την ψυχρότητα των νοσοκομείων αλλά και των χειρουργείων… Η Παρασκευή – Ευφραιμία Θεοδώρου δεν μπορεί να δει αλλά ούτε και να μιλήσει. Είναι μόλις πέντε χρονών και ακόμα δεν έχει περπατήσει.

Δίνει μάχη για να κρατήσει την όρασή της. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να υποστεί αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς.

Στην ηλικία μόλις των έξι μηνών το μικρό κοριτσάκι είχε υποβληθεί στην πρώτη της εγχείρηση στο αριστερό της μάτι. Η επέμβαση έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο των Αθηνών, «Γεννηματάς», αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα.

Όπως μας αναφέρει ο πατέρας του κοριτσιού, κ. Απόστολος Θεοδώρου, οι γιατροί τότε του είχαν πει χαρακτηριστικά «να σταματήσει να κάνει πειράματα στην Ελλάδα καθώς δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα». Η λύση λοιπόν ήταν να μεταφερθεί η μικρή στην Αμερική και να υποβληθεί σε εγχείρηση. Τα έξοδα όμως για την οικογένεια είναι πολλά… Έπειτα από την πρώτη εγχείρηση, όμως, το κοριτσάκι υπέστη μια καθολική αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς.

Τότε εξετάστηκε από γιατρούς, οι οποίοι διέγνωσαν ότι το παιδί θα έπρεπε να μεταβεί στο εξωτερικό, διότι εκεί μπορούσε να λάβει την ενδεδειγμένη θεραπεία.

Την άνοιξη του 2009 η Παρασκευή κατάφερε να μεταβεί σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες, και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και στα δυο της μάτια. Η επέμβαση έγινε στο Children’s Hospital of Los Angeles- Doheny Retina Institute.

Το Ινστιτούτο αυτό διευθύνει ο Thomas Lee, MD, o οποίος διαθέτει εμπειρία δεκαετιών στις σύνθετες διαταραχές του αμφιβληστροειδούς και διεξάγει έρευνες για τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν ενίοτε στους οφθαλμούς των παιδιών.

«Για τους πρώτους πέντε μήνες η μικρή έδειχνε σημάδια βελτίωσης», μας λέει ο κ. Θεοδώρου. «Σημάδια ότι βλέπει, ότι αντιλαμβάνεται το φως, τον ήλιο. Ξαφνικά όμως υπέστη ξανά αποκόλληση». Τώρα, η οικογένεια παλεύει πάλι από την αρχή να βρεθούν τα χρήματα και να μεταφερθεί εκ νέου στην Αμερική για εγχείρηση.

Παράλληλα, η Παρασκευή πάσχει από οστεοπόρωση σοβαρού βαθμού, που μπορεί να της προκαλέσει κατάγματα, καθώς της χορηγούνται τα ενδεδειγμένα φάρμακα.

Η μικρή δηλαδή δεν μπορεί να δει, να μιλήσει ή να περπατήσει. Το κόστος των φαρμάκων που χορηγούνται στη μικρή τα καλύπτει η Πρόνοια, μας αναφέρει ο πατέρας της Παρασκευής.

Ωστόσο, για την περίθαλψη και τις εγχειρήσεις εκτός Ελλάδας το υπουργείο Υγείας καλύπτει το 1/3 των εξόδων. Έτσι θα γίνει και τώρα.

Αλλά το ποσό είναι μεγάλο και κανείς δεν ξέρει πόσο ακριβώς θα χρειαστεί να παραμείνει στην Αμερική. «Αυτή τη φορά ίσως μείνουμε και μήνες», μας λέει ο κ. Θεοδώρου.

«Θα προσπαθήσουμε να θεραπεύσουμε και να βρούμε λύση και για την οστεοπόρωση». Τα έξοδα για την οικογένεια της μικρής Παρασκευής δεν σταματάνε.

Τα οικονομικά περιθώρια έχουν στενέψει. Καθημερινά χρειάζεται φροντίδα και φάρμακα.
Οι γονείς και τα αδέλφια της την βοηθάνε όσο το δυνατόν καλύτερα αλλά δεν φτάνει.

«Μόλις βρεθούν τα χρήματα θα φύγουμε αμέσως για την Αμερική», μας λέει ο πατέρας της.

Η μικρή Παρασκευή θα συνεχίσει να δίνει μάχη. Τα χρήματα δεν πρέπει να σταθούν εμπόδιο στην υγεία ενός μικρού παιδιού.

Για την οικονομική στήριξη της Παρασκευής – Ευφραιμίας Θεοδώρου έχει ανοίξει ένας τραπεζικός λογαριασμός, στον οποίο ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει τη δική του μικρή ή μεγάλη βοήθεια.

ALPHA TΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 133-002101-280728
IBAN: GR1301401330133002101280728
Ονομα Δικαιούχου: Απόστολος Θεοδώρου

Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Απόστολο Θεοδώρου στα παρακάτω τηλέφωνα:
697 9724915
694 2216572