Φρούτα και γάλα σε χιλιάδες σχολεία

Loading...


Φρούτα και γάλα σε χιλιάδες σχολεία θα μοιράσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε σημερινή συνέντευξή του ο Υπουργός, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης στο MEGA και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» δήλωσε μεταξύ άλλων: 
«Θα μοιράσουμε φρουτοσαλάτα και γαλακτοκομικά προϊόντα σε χιλιάδες σχολεία, σε μια προσπάθεια όχι μόνο να βοηθήσουμε τα παιδιά στη τους τρόφιμα, όπως φρούτα και γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά και, να τους εξοικειώσουμε με την ελληνική διατροφή, να τους μάθουμε να τρώνε αγροτικά προϊόντα. Θα επιδοτήσουμε λοιπόν με ένα ποσοστό την τιμή του φρέσκου γάλακτος στα σχολεία, και θα διανέμουμε την φρουτοσαλάτα που θα είναι παρασκευασμένη με ελληνικά φρούτα, συσκευασμένη σε χυμό πορτοκαλιού. Αυτό θα γίνει σύντομα, καθώς όπως σας είπα έχουν ολοκληρωθεί οι αντίστοιχοι διαγωνισμοί.
Όπως κάναμε τη μεγάλη προσπάθεια με τη δωρεάν διανομή τροφίμων που δώσαμε τρόφιμα σε περίπου 800.000 άτομα, έτσι και τώρα και με τα προγράμματα που σας προανέφερα, θέλουμε να ενισχύσουμε τους μαθητές στη σίτισή τους.»