Φονικός χειμώνας- Ηλικιωμένος έχασε τη ζωή του από σόμπα που πήρε φωτιά

Loading...


Στο μακρύ κατάλογο των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους, αναζητώντας εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης εν μέσω βαρυχειμωνιάς, προστέθηκε χθες ένας ηλικιωμένος άνδρας, που ζούσε στη Σπάρτη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, περίπου στις 18:45 το βράδυ της Παρασκευής κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης, να σπεύσει σε φωτιά οικίας, κοντά στη διασταύρωση Λυκούργου – Μυστρά, στον αριθμό 3 της οδού 9ης Μεραρχίας.
Στο σπίτι έμενε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Κάποια στιγμή, η ηλεκτρική σόμπα αλογόνου που χρησιμοποιούσαν για θέρμανση, άρπαξε φωτιά, με αποτέλεσμα το εσωτερικό του σπιτιού να γεμίσει με καπνό.

Ο υπεύθυνος του σούπερ μάρκετ «Αλεξάνδρα», που βρισκόταν απέναντι από το περιστατικό, μόλις αντιλήφθηκε το γεγονός, αμέσως τηλεφώνησε στο «100» και έσπευσε με έναν πυροσβεστήρα, να βοηθήσει την κατάσταση.

Οι ηλικιωμένοι κατάφεραν να βγουν από το σπίτι με βοήθεια.

Δύο οχήματα της Πυροσβεστικής έσβησαν την όποια φωτιά είχε μείνει, η αστυνομία έκλεισε το δρόμο την ώρα της κατάσβεσης και διευκόλυνε την κυκλοφορία, ενώ το ΕΚΑΒ ήρθε και πήρε τον 83χρονο άνδρα, τον οποίο μετέφερε στο νοσοκομείο της Σπάρτης.
Δυστυχώς, όμως, ο καπνός που είχε εισπνεύσει, ήταν αρκετός για να του στερήσει τη ζωή…

Σύσκεψη

Την ίδια ώρα, σύσκεψη για την εφαρμογή του σχεδίου που αποφασίστηκε στην κυβερνητική σύσκεψη της περασμένης εβδομάδας, για την προστασία των ασθενέστερων νοικοκυριών, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος υπό τον Γιάννη Μανιάτη και με τη συμμετοχή του υφυπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου, μελών της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της διοίκησης της ΔΕΗ.

«Απόφασή μας είναι να στηρίξουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά, ώστε άμεσα να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότησή τους» δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Περιβάλλοντος, προαναγγέλοντας τη δημιουργία ειδικών ομάδων δράσης σε συνεργασία με τους ΟΤΑ.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Μανιάτης, ναι μεν τα χρέη και τα κόστη προς τη ΔΕΗ δεν παραγνωρίζονται, αλλά «βάζουμε τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη της επιχείρησης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρωτοβουλία αφορά περιπτώσεις που δεν έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, είτε λόγω άγνοιας είτε έλλειψης των απαιτούμενων κριτηρίων.