Έσβησε η φωτιά στην Πάτμο που απείλησε Μοναστήρια-Σύλληψη 50χρονου

Η φωτιά σβήστηκε με τη βοήθεια των εθελοντών,υπαλλήλων του Δήμου, μελών του πρώην διασωστικού σώματος και πολιτών που με αυτοθυσία συγκράτησαν και περιόρισαν τη φωτιά με ρίψη νερού από τις υδροφόρες και ότι άλλο μέσο διέθεταν.

Ως υπαίτιος της φωτιάς συνελήφθη 50χρονος κτηνοτρόφος που είχε ανάψει φωτιά για να κάψει κλαδιά και αγκάθια.
Ο 50χρονος  εξαιτίας υπερτασικής  κρίσης νοσηλεύεται στο Κ.Υ.Πάτμου φρουρούμενος.

Η φωτιά άφησε πίσω της 70 καμμένα στρέματα θαμνώδους έκτασης 
Στο βίντεο που ακολουθεί ο δήμαρχος κ. Γρηγόρης Στόικος καταγγέλει την πολιτεία που δεν διευκολύνει τη δημιουργία πυροσβεστικού σώματος και εξήγησε ότι εδώ και έξι μήνες δεν προχωράει η δημιουργία του γιατί κάποιοι από αυτούς που έστειλαν τα χαρτιά τους δεν έχουν απολυτήριο Γυμνασίου το οποίο απαιτείται για να απαρτίσουν το σώμα.

Πριν από ένα λεπτό ενημερωθήκαμε από τον κ. Ματθαίο Μελιανό ότι η φωτιά έσβησε ολοσχερώς και μόνο λίγος καπνός έχει μείνει από μία μικρή εστία προς την αγία Παρασκευή αλλά με τη βροχή που πέφτει κι αυτή θα σβήσει σύντομα. Επίσης μας ενημέρωσε ότι έμειναν στην περιοχή λίγα άτομα για περιφρούρηση. Μας εξήρε δε την αυτοθυσία όλων όσων είχαν αναλάβει την εθελοντική κατάσβεση της φωτιάς.
Εμείς να προσθέσουμε ότι επί δημαρχίας Ματθαίου Μελιανού είχε δημιουργηθεί εθελοντικό διασωστικό σώμα το οποίο όμως καταργήθηκε επί δημαρχίας Καμπόσου.

Το Δελτίο τύπου της ΓΑΔΠΝΑΙ έχει ως εξής:

Συνελήφθη χθες (05-11-2013) το απόγευμα στην Πάτμο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάτμου, ένας 49χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για εμπρησμό από
αμέλεια.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στην περιοχή Προφήτης Ηλίας Χώρας Πάτμου ο 49χρονος προκάλεσε πυρκαγιά η οποία επεκτάθηκε και αποτέφρωσε σύμφωνα με την μέχρι τώρα εκτίμηση πάνω από (70) στρέμματα θαμνώδους χαμηλής βλάστησης.
Ο συλληφθείς, λόγω προβλήματος υγείας που εκδήλωσε κατά τη διάρκεια της προανάκρισης οδηγήθηκε για ιατρική φροντίδα στο Κέντρο Υγείας Πάτμου, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

                                      {youtube}VXDkOAvgl6I{/youtube}