Έρχεται «τσουνάμι» Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα

Loading...


Αριθμός ρεκόρ για αιτήσεις για θεώρηση διαβατηρίων για επισκέψεις Ρώσων τουριστών στην Ελλαδα σε μια ημέρα

Επιβεβαιώνονται οι αισιόδοξες εκτιμήσεις για αύξηση του τουριστικού ρεύματος απο την Ρωσία προς τη χώρα μας, που μπορεί να οδηγήσουν τον αριθμό των Ρώσων τουριστών να προσεγγίζουν το ένα εκατομμύριο σε ετήσια βάση.

Πιο συγκεκριμένα, στη διαρκεία της επίσκεψης που πραγματοποιήσε σημερα στο Ελληνικό Προξενείο στην Μόσχα ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας ενημερώθηκε οτι χθες μόνον υποβλήθηκαν 13.000 αιτήσεις για θεώρηση διαβατηρίων (visa), αριθμός ρεκόρ για μια ημέρα. Σημειώνεται οτι η διαδικασία έγκρισης θεωρήσεων διαβατηρίων Ρώσων τουριστών προς τη χώρα μας είναι η ταχύτερη μεταξύ των χωρών Σεγκεν.
Νωρίτερα, ο κ. Κούρκουλας συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας για Ευρωπαϊκά θέματα Αλεξέι Μέσκοφ (Alexey Meshkov) και συζήτησαν διεξοδικά θέματα που αφορούν την περαιτέρω σύσφιξη των ευρωπαϊκών σχέσεων με τη Ρωσία, που αποτελεί και στρατηγικό της εταίρο.

Ο κ. Μέσκοφ ενημέρωσε τον κ.Κούρκουλα ότι υπάρχουν σημαντικά ρωσικά κεφάλαια που επιθυμούν να επενδύσουν στην χώρα μας.tilegrafima.gr