Επίθεση κουκουλοφόρων στο εργοτάξιο της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής (φωτο)

Loading...


Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 00:40 της Κυριακής, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., στις Σκουριές, του Δήμου Αριστοτέλη, όταν ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκαν με κουκούλες και καραμπίνες…

Στη περιοχή έφτασαν 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα. Από τη φωτιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε κοντέϊνερ μέσα στα οποία υπήρχαν γραφεία και σε οχήματα της επιχείρησης.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ ένας από τους φύλακες ενημέρωσε λίγο μετά τις 00:30 ότι μια ομάδα 40-50 ατόμων που φορούσαν κουκούλες φουλ φεις είχαν εισβάλει στις εγκαταστάσεις και έριχναν εύφλεκτο υγρό σε διάφορα σημεία. Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά και τράπηκαν σε φυγή. Kατά την αποχώρησή τους, έκοψαν και έριξαν στο δρόμο 3 δέντρα.

Στο σημείο πήγαν αστυνομικές δυνάμεις που δεν εντόπισαν κάποιο ύποπτο άτομο. Παράλληλα ένας από τους φύλακες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα στο πόδι και με αναπνεστικά προβλήματα.
Η Αστυνομία μέχρι στγμής έχει προχωρήσει σε πάνω από 30 προσαγωγές υπόπτων, χωρίς ωστόσο να έχει εντοπιστεί εμπλεκόμενος στο περιστατικό, όπως σημείωναν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.

1
1