ΕΛ.ΑΣ: Έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των τσιγγάνων (φωτο)

Loading...


Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ελληνική αστυνομία τα στοιχεία του άνδρα και της γυναίκας που είχαν «υιοθετήσει» την εξάχρονη Μαρία, η οποία είχε βρεθεί σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα Λάρισας.

Πρόκειται για τους: Σαλή Χρήστο του Γεωργίου και της Μαρίας, ο οποίος γεννήθηκε την 15/08/1974 στη Λάρισα και Δημοπούλου Ελευθερία του Αργυρίου και της Σοφίας, η οποία γεννήθηκε στις 22/6/1973 στη Λάρισα.

Σημειώνεται ότι το ζευγάρι των τσιγγάνων κρίθηκε προφυλακιστέο μετά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές. Ο «πατέρας» υποστήριξε ότι το παιδί το υιοθέτησε με τη συνδρομή του Βούλγαρου Ρομά, φίλου της βιολογικής μητέρας του, και τόνισε πως, εάν τον άφηναν ελεύθερο, θα οδηγούσε την ΕΛ.ΑΣ. στους φυσικούς γονείς της μικρής. Επιπλέον, τόνισε πως ο ίδιος ήταν αντίθετος στην υιοθεσία και ζήτησε να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Σε βάρος των δύο Ρομά σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση.

Οι συνήγοροι υπεράσπισής τους ζήτησαν να αλλάξει η κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου και να κατηγορηθούν για παράνομη υιοθεσία αλλά τελικά το αίτημα τους δεν έγινε αποδεκτό.

alt
alttilegrafima.gr