Έκλεψε χάλκινους σωλήνες ακόμη και από κλιματιστικά της Εκκλησίας!

Loading...


Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο της κλοπής χαλκού, αφού εκτός από τις οργανωμένες ομάδες που «χτυπάνε» το δίκτυο του ΟΣΕ, αντλιοστάσια ακόμη και σχολεία υπάρχουν και μεμονωμένοι δράστες, οι οποίοι έχουν βάλει στο στόχαστρο τους ακόμη και τα… κλιματιστικά!

Η..εφευρετικότητα όσων ασχολούνται με τις κλοπές χαλκού είναι απίστευτη, όπως επισημαίνουν αστυνομικοί, ενώ σχετικά περιστατικά καταγράφονται πλέον σχεδόν καθημερινά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 25χρονου, ο οποίος κατηγορείται πως το Φεβρουάριο του 2013 έβαλε στο στόχαστρο του… κλιματιστικά από τα οποία αφαιρούσε χάλκινα τμήματα.  
Συγκεκριμένα, ο νεαρός φέρεται να αφαίρεσε τους χάλκινους συνδετικούς σωλήνες εξωτερικών εγκαταστάσεων κλιματισμού από οκτώ μηχανήματα, σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Οπως αναφέρουν αστυνομικοί πρόκειται για τα κλιματιστικά, που βρίσκονταν τοποθετημένα σε επτά καταστήματα, καθώς και στον ιερό ναό των Αγίων Πάντων.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. οι περισσότερες κλοπές χαλκού διαπράττονται σε βάρος υπηρεσιών του δημοσίου, όπως ΟΣΕ ή ΔΕΗ και αφορούν κυρίως μετασχηματιστές, μετρητές, καλώδια σήμανσης ή ηλεκτροκίνησης, ράγες και εξαρτήματα βαγονιών. Επίσης, πολλές κλοπές σημειώνονται και σε βάρος της ΕΥΑΘ με τους δράστες να αρπάζουν σχάρες από φρεάτια, καλώδια, αλλά και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα από γεωτρήσεις. Κατά καιρούς κλοπές έχουν αναφερθεί όμως και σε σχολεία, σε εγκαταστάσεις του ΟΤΕ, σε στρατόπεδα, κοιμητήρια, αλλά και σε επιχειρήσεις ιδιωτών.