Είχαν χτυπήσει 19 εκκλησίες και μοναστήρια

Loading...


Σχεδόν ένα χρόνο χτυπούσε εκκλησίες και μοναστήρια του Ρεθύμνου το ζευγάρι των ιερόσυλων που είχαν συλληφθεί το απόγευμα στην περιοχή Χρωμοναστήρι, μετά την τελευταία αποτυχημένη απόπειρα διάρρηξης ενός ναού. Στο διάστημα αυτό είχαν διαπράξει 15 κλοπές ταμάτων και τέσσερις απόπειρες.

Τα δεκάδες διαρρηκτικά εργαλεία που βρέθηκαν μαζί με 1.619,50 ευρώ μέσα στο αυτοκίνητο του 44χρονου Έλληνα στο οποίο επέβαινε η 37χρονη Αλβανίδα συνεργός του, δεν άφηναν αμφιβολία ότι επρόκειτο για οργανωμένους διαρρήκτες. Αλλά και στο σπίτι του άνδρα στο Ηράκλειο, κατασχέθηκαν πολλά χρυσά κοσμήματα, δαχτυλίδια, αλυσίδες λαιμού και ένας σταυρός, που ήταν προφανές ότι αποτελούσαν τάματα πιστών.

Η προανάκριση οδήγησε στη διαλεύκανση των διαρρήξεων που είχαν ξεκινήσει το Μάιο του 2012.

Οι δράστες είχαν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στις εκκλησίες και τις μονές, παραβιάζοντας τις πόρτες και σπάζοντας τα προστατευτικά εικόνων ή τα παγκάρια. Η συνολική αξία των μετρητών και των αφιερωμάτων που έκλεψαν υπολογίζεται γύρω στα 12.500 ευρώ και τώρα οι αστυνομικοί αναζητούν τους κλεπταποδόχους στους οποίους τα πούλησαν.

Στο μεταξύ, το ζευγάρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, ενώ η έρευνα της Ασφαλείας συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.