Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος-αγιογράφος Γιάννης Καρούσος

Loading...


Έφυγε από τη ζωή, την Κυριακή, σε ηλικία 76 ετών, ο ζωγράφος Γιάννης Καρούσος, αφήνοντας πίσω του σημαντικό έργο στην εικονογράφηση μνημειακών ναών όπως ο Άγιος Παντελεήμονας Αχαρνών και ο Άγιος Ανδρέας Πατρών.

Στο ενεργητικό του είχε σημαντικό αριθμό ατομικών εκθέσεων.

Ο Γιάννης Καρούσος, με την παρουσία και την δραστηριότητά του, «έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της Σύγχρονης Εκκλησιαστικής Τέχνης την οποία υπηρέτησε με σεβασμό και άφησε πίσω του σημαντικό καλλιτεχνικό έργο στην αγιογράφηση ναών», αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμα προς τους οικείους του, το ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ), του οποίου ο εκλιπών, είχε διατελέσει αντιπρόεδρος την περίοδο 1998 έως το 2002.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, με δασκάλους τον Γ. Μόραλη και τον Α. Γεωργιάδη. Το 1956 πήρε υποτροφία του Art Institute of Chicago και τo 1961, υποτροφία της ιταλικής κυβέρνησης.

Είχε διατελέσει μέλος της οργανωτικής επιτροπής των επιστημονικών Συνεδρίων για την Εκκλησιαστική Τέχνη που διοργάνωσε το ΕΕΤΕ, στην Πάτμο, στην Ξάνθη κ.α.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη, 7 Αυγούστου, στις 10.00 το πρωί, στον Αγιο Παντελεήμονα Αχαρνών.