Δημοπρασία για έργα στη Μονή Βουλκάνου

Loading...


Στα τέλη Ιανουαρίου του 2014 αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο της αποκατάστασης της Μονής Βουλκάνου, όπως εξήγγειλε η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, κατά τη χθεσινή επίσκεψή της στη μονή.

Την κ. Μενδώνη και τα στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού υποδέχθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς και εκ μέρους του δημάρχου Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλου -ο οποίος απουσίαζε σε προγραμματισμένες επισκέψεις στην Αθήνα- οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Δαβίλλας και Γιώργος Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αρχαίας Μεσσήνης Χρήστος Αθανασακόπουλος.

Ο κ. Δαβίλλας εξέφρασε την ικανοποίηση της δημοτικής αρχής για τη γρήγορη δημοπράτηση του έργου και παρατήρησε ότι ο δήμος έχει προβεί σε σχεδιασμό για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή. Ενημέρωσε ότι πρόσφατα ο δήμαρχος υπέγραψε τη σύμβαση για την ασφαλτόστρωση του δρόμου Κακοπέτρι – Ιερά Μονή Βουλκάνου, προϋπολογισμού 455.000 ευρώ, με ορίζοντα περαίωσης 5 μηνών. Επεσήμανε ότι παράλληλα, και με το ίδιο σκεπτικό, ο δήμος έχει προγραμματίσει και τη βελτίωση του δρόμου από τη γέφυρα της Μαυροζούμαινας προς τη μονή.

Το έργο της αποκατάστασης της Μονής Βουλκάνου, προϋπολογισμού άνω των 2.650.000 ευρώ, έχει ως σκοπό τη συντήρηση και αποκατάσταση των πτερύγων της μονής όπου το ισόγειο διατηρεί ένα δημόσιο χαρακτήρα και φιλοξενεί λειτουργίες, όπως αρχονταρίκια, τράπεζα, βιβλιοθήκη, αίθουσα κειμηλίων, γραφείο του ηγουμένου και αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους. Επιπλέον στη ΒΑ και στη ΒΔ γωνία των πτερύγων προβλέπεται η κατασκευή κλιμάκων και ενός ανελκυστήρα. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται στα τέλη του 2015.

Στο Ανδρομονάστηρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, η κ Μενδώνη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρόοδο των εργασιών.