Αναταραχή στην Ιερισσό για προσαγωγές υπόπτων για την επιθεση στις Σκουριές

Loading...


Ένταση υπάρχει αυτή την ώρα στην περιοχή της Ιερισσού στη Χαλκιδική με χρήση χημικών και τραυματισμένα παιδιά του σχολείου της περιοχής. Κάτοικοι συγκεντρώθηκαν νωρίτερα έξω από το αστυνομικό τμήμα, ενώ η αστυνομία προέβη σε προσαγωγές.

Σύμφωνα με το seleo.gr, τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται αυτή την ώρα έξω από το χωριό με τη συνοδεία εισαγγελλέα.

Πέντε κάτοικοι Ιερισσού και Μεγάλης Παναγίας έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές, ενώ δύο από αυτούς θα μεταφερθούν στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Ιερισσό με συνοδεία 6 κλούβες ΜΑΤ και οκτώ αστυνομικά αυτοκίνητα για να γίνει έρευνα στα σπίτια τους. Οι κλούβες έχουν σταματήσει στη διασταύρωση για Ξηροποτάμι.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες από τους κατοίκους τις Ιερισσού, η αστυνομία θέλει να περάσει στο χωριό για να κάνει έρευνες σε σπίτια, αλλά οι κάτοικοι απάντησαν πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την παρουσία δικαστικού αντιπροσωπου και δεν είναι απαραίτητη η παρουσια της αστυνομίας. Η απάντηση της αστυνομίας ήταν: «Δεν θα μας υποδείξετε εσείς πως θα γίνει».

Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε χρήση χημικών ακόμη και κοντά στο σχολείο της περιοχής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μαθητές μεταφέρονται σε τοπικό ιατρείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Χρήστος Μανούρας είπε πως όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία προσπάθησε να μπει στην Ιερισσό, τότε περίπου 300 άτομα έκλεισαν το δρόμο και έβαλαν φωτιά σε ελαστικά. Η ΕΛ.ΑΣ ζήτησε να ανοίξει ο δρόμος οι κάτοικοι αρνήθηκαν και τότε έγινε περιορισμένη χρήση χημικών, μόνο στο σημείο και όχι στο σχολείο όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι.

«Ειναι δυνατόν να γίνει χρήση χημικών μέσα στο σχολείο. Δεν γίνεται αυτό, Η αποπνυκτική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί είναι από την καύση των ελαστικών. Χρήση χημικών έγινε στο σημείο των οδοφραγμάτων», είπε ο κ.Μανούρας.

alt
alt
alt
alt
alt