«Αν δεν είχα την εγγονή μου θα είχα αυτοκτονήσει»! Ζητείται ελπίς για δύο βασανισμένες ψυχές!

Loading...


Συγκλονίζει το δράμα της 54χρονης Φωτεινής Στεφάνοβιτς με καταγωγή από τις Μοίρες Ηρακλείου, η οποία ανεβαίνει έναν απίστευτο Γολγοθά μαζί με την …14χρονη εγγονή της, αφού τα προβλήματα υγείας και η τραγική οικονομική κατάσταση, την έχουν οδηγήσει στην απελπισία!

Όπως η ίδια εξομολογείται μιλώντας στο CretePlus.gr, έχει σκεφτεί πολλές φορές να βάλει τέλος στη ζωή της, αλλά αυτό που την κρατάει είναι η εγγονή της, η οποία δεν θέλει να καταλήξει σε κάποιο ίδρυμα!

Η 54χρονη γυναίκα, η οποία είναι συνταξιούχος του ευρύτερου δηµόσιου τοµέα έχει δει τη σύνταξή της να συρρικνώνεται κατά 70%, με τραγική συνέπεια να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εγγονής της, λόγω των ιδιαίτερων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Η ίδια μένει στην Αθήνα, μεγαλώνοντας μόνη το νεαρό κορίτσι, αφού η κόρη της κ. Φωτεινής γέννησε εκτός γάμου την Χριστίνα και την εγκατέλειψε την 8η μέρα.

Διάλεξε εξ ανάγκης την πρωτεύουσα, γιατί μόνο εκεί μπορούσε – όπως λέει η ίδια- να παράσχει τα απαραίτητα στο εγγόνι της.

«Η κόρη μου δυστυχώς αρνήθηκε την ύπαρξη του παιδιού και την παράτησε, βρέφος ακόμα, στα χέρια μου, ενώ ο πατέρας της… δεν την αναγνώρισε ποτέ. Η μητέρα της εξαφανίστηκε, χωρίς να δίνει εδώ και χρόνια κάποιο σημείο ζωής«, αναφέρει η ίδια, με δάκρυα στα μάτια και τρεμάμενη φωνή.

Το παιδί πάσχει από αλλεργικό άσθμα, σπαστική κολίτιδα, γαστρίτιδα και από ψυχοσωματική παλινδρόμηση που σωματοποιεί το άγχος της. Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να τρώει μόνο συγκεκριμένες τροφές. Πέρα φυσικά από το γεγονός ότι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη της απαιτεί αρκετά χρήματα, τα οποία δεν υπάρχουν.

Για αυτό το λόγο η κ. Φωτεινή ζητά μέσω του CretePlus.gr από τους Κρητικούς, αλλά και από όλους εκείνους που θέλουν να βοηθήσουν μια βοήθεια για να ξεφύγουν από το αδιέξοδο και να ξαναβρούν την ελπίδα.

«Αν δεν μας βοηθήσουν, αργά ή γρήγορα η εγγονή μου θα πεθάνει. Και το ίδιο και εγώ μαζί της…», εξομολογείται.

Η κα Φωτεινή, έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν το πανελλήνιο, αφού το 2009 σε συνέντευξή της στο Έθνος είχε συγκλονίσει με τη δήλωσή της ότι προσφέρει ακόμα και τον νεφρό της, προκειμένου να γίνει καλά η εγγονή της. Ενώ και το 2011, την περίοδο των Χριστουγέννων είχε συγκινήσει όταν είπε στον Ελεύθερο Τύπο πως το παιδί, που πάσχει από νοητική υστέρηση, βγήκε να πει τα κάλαντα στους δρόμους της γειτονιάς για να αγοράσουν γάλα!

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν στην οικογένεια της κ. Στεφάνοβιτς μπορούν να επικοινωνούν με την ίδια στο 2111 84 7002 ή να στείλουν e-mail στο Creteplus@gmail.com

(Οι φωτογραφίες είναι από το ΕΘΝΟΣ και τον Ελεύθερο Τύπο)