Άγνωστοι βεβήλωσαν την εκκλησία του Αγ.Νικολάου στο Αργοστόλι – Έσπασαν την λειψανοθήκη του Αγίου Παναγή Μπασιά (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Γράφει ο Γιώργος Χαλαβαζής

Ούτε ιερό, ούτε όσιο, δεν είχαν οι άγνωστοι δράστες που την Πέμπτη βεβήλωσαν την του  που βρίσκεται επί της οδού Βεργωτή στο .

Το αποτέλεσμα της εισβολής τους, (που προσδιορίζεται από τις 10.30 το πρωί της Πέμπτης, έως τις πρώτες απογευματινές ώρες, όταν έγινε αντιληπτή η δράση τους), ήταν να αφήσουν πίσω τους σπασμένες προθήκες των εικόνων, πεταμένα κειμήλια , ενώ δεν δίστασαν να σπάσουν ακόμα και την λειψανοθήκη του Αγίου Παναγή Μπασιά και να πετάξουν στο έδαφος την θήκη με τα λείψανά του, αλλά και τα λείψανα του Αγίου Νεκταρίου.

Η ασφάλεια Αργοστολίου, έχει αναλάβει την έρευνα και αναζητά του δράστες, ενώ «απαντήσεις» αναμένεται να δώσει και το κλειστό κύκλωμα της κάμερας που βρίσκεται στην είσοδο του ναού και καταγράφει τις κινήσεις.

Ο αναπληρωτής επίτροπος Παναγής Μαζαράκης, μίλησε στο inkefalonia.gr για την βεβήλωση που υπέστη η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Αργοστόλι.

 

Και δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εκκλησία πέφτει θύμα ιερόσυλων, καθώς άλλες δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν άγνωστοι έχουν «σηκώσει» το παγκάρι της.