Τα εισοδηματικά κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών

Loading...


Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, το νέο καθεστώς για τις μετεγγραφές φοιτητών σε Πανεπιστήμια- ΤΕΙ για τους επιτυχόντες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

Μοναδικό κριτήριο θα είναι η εισοδηματική κατάσταση των οικογενειών τους, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις θα λαμβάνεται υπόψη και η βαθμολογία.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, ισχύουν οι προϋποθέσεις του Νόμου 4264 Άρθρο 53, επιπλέον, όμως με τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, θα παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς θέσης (μετεγγραφής) με μοναδικό κριτήριο την εισοδηματική κατάσταση.

«Ειδικότερα θα οριστεί το ποσό των 9.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας του επιτυχόντα. Ο αριθμός των επιτυχόντων που θα δικαιούνται μετεγγραφής, με βάση αυτό το κριτήριο, δεν θα ξεπερνά το 10% επί των εισαχθέντων στα Πανεπιστήμια –ΤΕΙ υποδοχής» αναφέρεται επίσης.

«Σε περίπτωση που ο αριθμός των δικαιουμένων μεταφοράς θέσεων (μετεγγραφής) είναι ανώτερος του ποσοστού του 10% μοναδικό κριτήριο κατάταξης θα είναι ο βαθμός εισαγωγής» διευκρινίζει το υπουργείο.