Τα δάκρυα της αδελφής της Φαίης: «Με απειλούσε, μου είπε ότι θα με διασύρει και το έκανε!»

Loading...


Η αδερφή της αδικοχαμένης Φαίης Μπλάχα, Μαριαλένα, για πρώτη φορά σπάει την σιωπή της και μιλά για όλα όσα συνέβησαν την ημέρα του ξυλοδαρμού της αδερφής της, αλλά και για τους λόγους για τους οποίους ψευδομαρτύρησε.

«Γιατί να την ζηλέψω; Ήταν το αγαπημένο μου πλάσμα. Πάντα ήθελα το καλύτερο για εκείνη. Ήθελα να σπουδάσει, να έχει ένα άλλο μέλλον καλύτερο από το δικό μου. Επειδή η παρουσία της μητέρας μου λόγω των προβλημάτων υγείας δεν ήταν αισθητή προσπαθούσα να την κρατήσω κοντά μου. Ήταν όμως ατίθασο πλάσμα, δεν την έκανες καλά. Ότι ήθελε το έκανε.»

«Δεν είχαμε ποτέ να χωρίσουμε τίποτα. Όλες αυτές οι φίλες την ξέρανε μόνο δυο χρόνια. Τι μπορούν να ξέρουν αυτοί για την δική μας σχέση;»
«Ήταν λάθος. Ήταν μια σχέση με κάποιον πολύ μικρότερό μου. Ήταν κάτι που έγινε και για μένα από την πρώτη στιγμή ήταν λάθος και επιπολαιότητα και θέλησα να αποδεσμευτώ από αυτό. Στην συνέχεια προσέγγισε την Φαίη.»
«Δεν θεωρώ ότι τον διεκδίκησα, θεωρώ ότι ήταν κάτι αμοιβαίο. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να παρακαλάω. Ήμουν ευάλωτη εκείνη την εποχή, ίσως με κολάκευσε ως γυναίκα.»
«Είχα αρχίσει να αντιλαμβάνομαι ότι ήθελε να προσεγγίσει την Φαίη και ήταν αρρωστημένο όλο αυτό. Πρώτα ήρθε σε μένα και μετά προσέγγιζε και την αδερφή μου;»
«Ένιωσα ηλίθια που έκανα αυτή την σχέση της μιας εβδομάδας. Θα έπρεπε να είχα σκεφτεί πιο ώριμα και να καταλάβω πως αυτός ο άνθρωπος ήθελε να παίξει. Δεν ήταν συναίσθημα αυτό, ήταν παιχνίδι. Εγώ προσωπικά είμαι ιδιαίτερα συναισθηματική.»
«Κατηγορούμενος είναι, δεν θα πει άλλα πράγματα;»
Πώς είπε στην Φαίη για την σχέση της μαζί του; «Ήταν ένα διάστημα πολύ μπλεγμένο. Είχα χωρίσει, είχα φύγει από την δουλειά μου. Προσπάθησα να της εξηγήσω ότι δεν είναι αυτό που εκείνη βλέπει. Η Φαίη ήταν απόμακρος άνθρωπος, ήταν πεισματάρα. Όταν είπα στη Φαίη για την σχέση μου με τον κατηγορούμενο είχαν αρχίσει να βγαίνουν. Επειδή υπήρχε η αντιδραστικότητα είχε αρχίσει να μαζεύεται. Είπα στην Φαίη πως ότι και να γίνει εγώ θα είμαι πάντα η αδερφή της. Νόμιζε ότι της έλεγα αυτά γιατί διεκδικούσα τον σύντροφό της.»

«Άρχισε να μου επιτίθεται με τα λόγια και θεώρησα ότι έπρεπε να κάνω πίσω. Όταν ήταν νευριασμένη ότι και να της έλεγες δεν θα το δεχόταν. Και σε προηγούμενες σχέσεις της της έλεγα την γνώμη μου αν δεν μου άρεσε κάτι. Όταν έβγαινα αληθινή ερχόταν μόνη της και μου έλεγε έχεις δίκιο.»

«Όταν τσακωθήκαμε με την Φαίη, δεν έκαμα σχέση ,με τον κατηγορούμενο. Δεν είχα ερωτική επαφή. Υπήρχαν κάποια τηλεφωνήματα, μια επαφή, αλά μέχρι εκεί.»
«Του έλεγα ότι δεν πρέπει να ενδιαφέρεται για το παρελθόν της Φαίης.»
«Τους φιλοξένησα ένα βράδυ στον σπίτι μου. Πού είναι το κακό; Είδαμε μια ταινία και φάγαμε.»
«Ήταν τραγικό λάθος η εφήμερη σχέση μου με τον κατηγορούμενο, τρομερή επιπολαιότητα.»
Όσο για το κρίσιμο βράδυ και τον ξυλοδαρμό της Φαίης, είπε: «Με την Φαίη δεν είχαμε μιλήσει. Δεν τους είχα δει καν. Δεν ξέρω τι μπορεί να συνέβη.»
«Ο κατηγορούμενος όταν με πήρε τηλέφωνο ήταν πολύ ταραγμένος, μου είπε ότι έχει γίνει κάτι και αν μπορώ να πάω. Δεν μου έλεγε από το τηλέφωνο τίποτα.»
«Κάτω στο υπόγειο είχε φως. Εγώ φαντάστηκα ότι είχαν τσακωθεί και νόμιζα ότι μπορεί εκείνος να ήθελε να μεσολαβήσω να τα ξαναβρούν.»
«Ο κατηγορούμενος μου είπε: «Έχω κάνει μεγάλη βλακεία, με την Φαίη τσακωθήκαμε πάρα πολύ και την χτύπησα». Του λέω : «Τι έκανες; Τι εννοείς την χτύπησες;»
«Ήταν αρκετά χτυπημένη στο πρόσωπο και οι γιατροί μου είπαν ότι ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Θόλωσαν όλα γύρω μου και άρχισα να πνίγομαι. Δεν ήξερα τι να κάνω. Αντίκρισα έναν άνθρωπο που μόνο κακό μπορεί να κάνει. Με πήρε παράμερα και μου είπε: «Τι θα κάνεις τώρα; Θα το πεις στους γονείς σου;» Του είπα ότι δεν μπορώ να τους πω ψέματα. Εκείνος με απείλησε για να μην τον «δώσω» στην αστυνομία.»

«Είχε μια περίεργη συμπεριφορά και δεν ήθελα να έρθω σε καμία περίπτωση σε προστριβή μαζί του. Δεν ήθελα να τίποτα να τον εξοργίσω. Δεν είπα ποτέ ότι θα το χειριστώ εγώ. Του είπα ηρέμησε, η Φαίη είναι νεαρή κάτι θα γίνει. Μετά πήγα σπίτι αλλά δεν είπα στον πατέρα μου την αλήθεια. Και εκείνος μου απάντησε: «Κι εσύ τι κάνεις γι αυτό». Δεν με πήρε μαζί του στο νοσοκομείο, μου είπε μόνο να πάω στην αστυνομία. Αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω θα έλεγα την αλήθεια στην αστυνομία. Ο πατέρας μου γνώριζε ότι την είχε ξαναχτυπήσει την Φαίη. Εγώ από φόβο έκανα την ψευδή κατάθεση. Στην πορεία είπα την αλήθεια. Οι απειλές έγιναν μπροστά στους αστυνομικούς. Άκουσαν όλη την αλήθεια από το τηλέφωνο.»

«Όλες οι κινήσεις μετά δείχνουν τον φόβο μου. Δεν πήγαινα πουθενά ασυνόδευτη. Ακόμα και στο νοσοκομείο με συνόδευαν.»
«Μου είπε ότι θα με διασύρει και το έκανε. Δεν υπάρχει ροζ βίντεο. Με απείλησε με αυτό»
«Δεν συγχωρώ στον πατέρα μου ότι ήξερε για την κακοποίηση της Φαίης και δεν έκανε τίποτα. Και σε παλαιότερες περιπτώσεις εγώ και ο σύζυγός μου τρέχαμε για να την υπερασπιστούμε. Ο πατέρας μου καθότανε σπίτι του και δεν έκανε τίποτα.»
«Θέλω να πληρώσω για την ψευδορκία όχι για όλα τα υπόλοιπα.»
«Ο πατέρας μου έχει φερθεί σκληρά, έχει χάσει τον πραγματικό κατηγορούμενο. Δεν είμαι δολοφόνος. Δεν σήκωσα το χέρι μου και αφαίρεσα ζωή. Ξέρει ότι δεν είμαι ικανή να πειράξω μυρμήγκι.»

 

 Ετικέτες