Στην Τρίπολη βρέθηκε ο ένας από τους δράστες της απάτης σε βάρος ιερέα

Loading...


Η οργανωμένη σπείρα που εξαπάτησε έναν 66χρονο ιερέα στην Ελασσόνα και του πήρε 8.000 ευρώ, εξαρθρώθηκε μετά την έρευνα του τοπικού αστυνομικού τμήματος, άνδρες του οποίου εντόπισαν στην Τρίπολη έναν από τους δράστες. Όπως διαπιστώθηκε, δεν ήταν ο μοναδικός ιερωμένος που είχαν εξαπατήσει.

 

Τις τελευταίες δυο εβδομάδες, η σπείρα έπεισε άλλον έναν κληρικό και δυο πολίτες ότι είχε διασυνδέσεις και μπορούσε να εξασφαλίσει την είσπραξη χρημάτων από τον ασφαλιστικό τους φορέα ή να σώσουν τις τραπεζικές τους καταθέσεις από επικείμενο «κούρεμα». Ο 66χρονος ιερέας πίστεψε τον άγνωστο άνδρα που του τηλεφώνησε ως τραπεζικός υπάλληλος και του κατέθεσε δυο επιταγές συνολικού ύψους 8.000 ευρώ για να… τακτοποιήσει το θέμα! Τα χρήματα του ιερέα ήταν ένα μέρος από τα συνολικά 19.319 ευρώ που οι απατεώνες κατάφεραν να αποσπάσουν από τα τέσσερα θύματά τους, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν και άλλα 3.500 ευρώ.

Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν έξι από τα μέλη της σπείρας, δύο άντρες και τρεις γυναίκες ηλικίας από 21 ως 60 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχημάτισαν δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία. Από αυτούς, ανακάλυψαν τα ίχνη μόνο ενός 23χρονου στην Τρίπολη και ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους της τοπικής Ασφάλειας οι οποίοι τον συνέλαβαν. Η προανάκριση συνεχίζεται από το αστυνομικό τμήμα Ελασσόνας, καθώς οι δράστες φαίνεται πως διέθεταν άγνωστο αριθμό συνεργών, ενώ ερευνάται αν υπάρχουν και άλλα θύματα.
 Ετικέτες