Παραβίασαν ξανά την εκκλησία της Βλαχέρνας, συνεχείς οι βανδαλισμοί στο πάρκο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στόχος θρασύτατων ιερόσυλων κακοποιών έπεσε για μια ακόμη φορά, πολλοστή τα τελευταία χρόνια και δεύτερη μέσα σε πέντε μόλις μήνες, το γραφικό και ιστορικό εκκλησάκι της Παναγίας της Βλαχέρνας στο ομώνυμο πάρκο των Φιλιατρών!

 Οι δράστες, πιθανότατα διαφορετικοί κάθε φορά, χωρίς ιερό και όσιο, «μπουκάρισαν» στο εκκλησάκι, προφανώς, ψάχνοντας για χρήματα μιας και είχαν ανοίξει και ψάξει μόνο το παγκάρι των κεριών, ενώ δεν αφαίρεσαν εικόνες, ιερά σκεύη, έπιπλα ή άλλα αντικείμενα.

Χρήματα, ωστόσο, στο παγκάρι της εκκλησία δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν, καθώς η εκκλησία ούτε λειτουργεί ούτε και την επισκέπτεται καθημερινά κόσμος, εκτός από ημέρες και εορτές που προγραμματισμένα τελούνται ιερές ακολουθίες.

Πρέπει, δε, να επισημανθεί πως οι βανδαλισμοί στο πάρκο της Βλαχέρνας είναι συνεχείς και φθορές και ζημιές που προκαλούνται είναι μεγάλες, όπως στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού του πάρκου, το οποίο έχει καταστραφεί και για την αποκατάστασή του απαιτείται μεγάλο χρηματικό ποσό.

Χαρακτηριστικά, για το συμβάν της νέας αυτής παραβίασης της εκκλησίας, η πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών (σ.σ. ο Σύλλογος έχει τη μέριμνα και φροντίδα για την εκκλησία και το πάρκο) Βιβή Παντελάκη, σημείωσε πως, «Για άλλη μια φορά άγνωστοι διέρρηξαν την εκκλησία της Παναγίας της Βλαχέρνας στο Πάρκο. Το επεισόδιο έγινε αντιληπτό από επισκέπτες του Πάρκου την Κυριακή το απόγευμα.

Οι ληστές προφανώς έψαχναν για χρήματα γι αυτό είχαν ανακατέψει μόνο το παγκάρι χωρίς να πάρουν τίποτα αφού η εκκλησία ούτε λειτουργεί ούτε την επισκέπτεται κόσμος. Ευτυχώς δεν κατέστρεψαν και δεν έκλεψαν άλλα έπιπλα ή αντικείμενα. Κλήθηκε η αστυνομία και έγινε καταγγελία.

Επίσης, θύμα βανδαλισμών πέφτει συχνά τις νύχτες το πάρκο όπου οι άγνωστοι προσπαθούν να αποσπάσουν μεταλλικά αντικείμενα από τα διάφορα μέρη. Ανάμεσα στις ζημιές που έχουν συμβεί έχουν αποσπάσει πολλά μέτρα καλώδιο κι έχουν καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος από το περιφερειακό δίκτυο ηλεκτροφωτισμού της μάντρας. Η ζημιά αυτή πολύ δύσκολα θα αποκατασταθεί λόγω οικονομικής κρίσης». 

 

 

 Ετικέτες