Ομάδα αντιεξουσιαστών μπούκαρε στη Βουλή!

Loading...


Ομάδα περίπου 20 αντιεξουσιαστών, εισήλθαν πριν από λίγη ώρα στο προαύλιο της Βουλής, ζητώντας, μεταξύ άλλων, την απελευθέρωση του Σ. Ξηρού για λόγους υγειας, την κατάργηση του λεγόμενου «τρομονόμου» και των φυλακών τύπου Γ. 

Αφού φώναξαν συνθήματα και πέταξαν φέιγ βολάν, στη συνέχεια αποχώρησαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη ένα «ντόμινο» καταλήψεων από ομάδες αντιεξουσιαστών για τους κρατούμενους απεργούς πείνας.

Υπό κατάληψη τελούν τα δημαρχεία Νέας Σμύρνης και Ξάνθης, το ΑΠΘ, τα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη, ενώ για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η κατάληψη του ΕΚΠΑ.

Κατάληψη στα δημαρχεία Νέας Σμύρνης και Ξάνθης

Αναλυτικά, στο δημαρχείο Νέας Σμύρνης η κατάληψη γίνεται για συμπαράσταση στους κρατούμενους απεργούς πείνας. Με πανό που έχουν αναρτήσει οι αντιεξουσιαστές ζητούν «Κοινωνική Ταξική Αντεπίθεση».

Από τις 7 το πρωί, υπό κατάληψη τελεί και το δημαρχείο Ξάνθης, σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς πείνας, όπως αναφέρεται σε πανό που έχει αναρτηθεί στην κεντρική είσοδο. Ομάδα αντιεξουσιαστών εισήλθε στο δημαρχείο, ζητώντας από τον δήμαρχο Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και τους εργαζόμενους να βγουν έξω από το κτίριο. Στη συνέχεια το κατέλαβαν, ανάρτησαν το πανό και έκαναν διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού για την κατάληψη.Ετικέτες