Νέα κλοπή εικόνων από εκκλησία

Loading...


Λεία των δραστών ήταν έξι εικόνες και τα τάματα. Το έγκλημα έρχεται λίγες ημέρες αφότου άγνωστοι έκλεψαν δυο εικόνες, ένα ευαγγέλιο και δύο δισκοπότηρα από τον Βυζαντινό Ναό της Ευαγγελιστρίας, στην Κάτω Μερόπη Πωγωνίου.

Έξι εικόνες και τα τάματα αφαίρεσαν άγνωστοι από την Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου στην Μόλιστα της Κόνιτσας.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή από τους κατοίκους το απόγευμα του Σαββάτου και αμέσως ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα της Κόνιτσας.

Οι δράστες, αφού διέρρηξαν την κεντρική είσοδο του Μοναστηριού, εισήλθαν στον ναό και αφαίρεσαν στις εικόνες και τα τάματα. Από την Μονή είχε κλαπεί πριν από 4 δεκαετίες ένα ιερό κειμήλιο, μια θαυματουργή εικόνα της Παναγίας από το 1783.

Η υπόθεση προβληματίζει τους αστυνομικούς καθώς και πριν λίγες ημέρες, άγνωστοι έκλεψαν δυο εικόνες, ένα ευαγγέλιο και δύο δισκοπότηρα από τον Βυζαντινό Ναό της Ευαγγελιστρίας, στην Κάτω Μερόπη Πωγωνίου.

Να σημειωθεί, ότι παλαιότερα και συγκεκριμένα την 5ετία 2004-2009, αρχαιοκάπηλοι αφαίρεσαν μεγάλης αξίας εικόνες από μοναστήρια και εκκλησίες κυρίως του Ζαγορίου. Ορισμένες από τις εικόνες βρέθηκαν να πωλούνται σε γκαλερί του εξωτερικού.

Την εξάρθρωση των κυκλωμάτων των αρχαιοκαπήλων που δρουν την περιοχή έχει ζητήσει ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τα κρούσματα ληστειών στην περιοχή.Ετικέτες