Ευτυχώς ήμασταν σε Μοναστήρι, δηλώνουν οι διασωθέντες από τη Μονή Κουδουμά (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Για χρόνια θα θυμούνται την εκδρομή που έκαναν στη Κρήτη και συγκεκριμένα στη Μονή Κουδουμά 50 άνθρωποι απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Οι 50 πιστοί επέλεξαν να περάσουν τα Θεοφάνεια στη Μονή Κουδουμά ωστόσο έμειναν εκεί για έξι ολόκληρες ημέρες.«Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη καθώς ήμασταν 50 άνθρωποι από Κύπρο, Θεσσαλονίκη αλλά και Κρήτη. 

Ήμασταν κλεισμένοι στο Μοναστήρι για έξι ολόκληρες ημέρες. Αποκλεισμένοι από παντού. Η μεγάλη δυσκολία ήταν ότι ανάμεσά μας υπήρχαν και δύο παιδιά, 2 και 5 χρόνων, που αρρώστησαν και δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι», ανέφερε στο cretapost ένας εκδρομέας από την Κύπρο.

«Ευτυχώς που ήμασταν σε Μοναστήρι», αναφέρει ένας έφηβος άνδρας τονίζοντας ότι «γιατί μας περιέθαλψαν με αγάπη» ενώ ένας άλλος νεαρός προσθέτει ότι έκανε πολύ κρύο μέσα στο Μοναστήρι γιατί δεν υπήρχε θέρμανση καθώς η Μονή Κουδουμά έχει φωτοβολταϊκά. «Με την βοήθεια του Θεού και της Παναγίας καταφέραμε να απεγκλωβιστούμε και να φτάσουμε με το καλό εδώ», τόνισε ο νεαρός.

Δύο άνθρωποι διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Χάρακα με αναπνευστικά προβλήματα αλλά και πνευμονία. Μάλιστα, μία γυναίκα μεταφέρθηκε από το Κέντρο Υγείας στο Βενιζέλειο ενώ ευτυχώς δεν κινδυνεύει η υγεία της.

 

 Ετικέτες