Εγκαταλείπουν την Ελλάδα για να βρουν δουλειά στη Βρετανία λόγω capital controls και πιθανού Grexit

Loading...


Γερμανία, Αυστραλία, Μ. Βρετανία. Οπουδήποτε αλλού από την Ελλάδα. Με την οικονομική κρίση να έχει δημιουργήσει κοινωνικά ρήγματα και τις προοπτικές να μην είναι αισιόδοξες, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες αναζητούν την τύχη τους εκτός των τειχών.

Όπως αναφέρει η iefimerida.gr, η Μ. Βρετανία έχει γίνει ένας προνομιακός τόπος αναζήτησης εργασίας, κάτι που αποδεικνύεται και από τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το εξειδικευμένο σάιτ εύρεσης εργασίας στην Αγγλία, CV-library.co.uk.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του σάιτ, μόνο την τελευταία εβδομάδα υπάρχει έντονη δραστηριότητα από την Ελλάδα με αποτέλεσμα οι επισκέψεις που προέρχονται από τη χώρα μας να έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι. Οι αριθμοί δείχνουν πως το ενδιαφέρον είναι τόσο έντονο που η επισκεψιμότητα στο σάιτ από την Ελλάδα έχει πιάσει αριθμούς ρεκόρ.

Το μεγάλο… κύμα προκλήθηκε μεταξύ του Ιουνίου και του Ιουλίου, περίοδος που περιλαμβάνει τις δύσκολες διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές, την πιθανότητα ενός Grexit και στη συνέχεια την επιβολή των capital controls. Όλα αυτά επέτειναν την ανησυχία πολλών Ελλήνων με αποτέλεσμα να αρχίσουν να σκέφτονται έντονα τη μετανάστευση στη Γηραιά Αλβιόνα.

Όπως δείχνει και το διάγραμμα, η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από την Ελλάδα στο εν λόγω σάιτ, παρατηρήθηκε και κορυφώθηκε κατά την είσοδο των κεφαλαιακών δεσμεύσεων.

Μέχρι πρότινος το σάιτ δεχόταν ίδιο αριθμό αιτήσεων από την Ελλάδα, την Πορτογαλία, αλλά και από τη Γαλλία. Τώρα, η Ελλάδα έχει πάρει «κεφάλι» λόγω φυσικά της αβέβαιης κατάστασης την οποία βιώνει το τελευταίο διάστημα.Ετικέτες