Γιάννης Κανελλάκης: Ο οικονομικός θάνατος των λαών

Loading...


Κάθε Σάββατο με τον Γιάννη Κανελλάκη

● Τον οικονομικό θάνατο των λαών, ιδιαίτερα της Νότιας Ευρώπης, αποφάσισαν οι εθνοπατέρες στις Βρυξέλλες. Στην Ελλάδα εκατομμύρια έλληνες έχουν φτάσει σε απόγνωση και εξαθλίωση. Οι φήμες εντός και εκτός των συνόρων ότι η κοινωνική έκρηξη είναι προ των πυλών δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Το απευχόμαστε, αλλά δεν πάει άλλο…

● Δεν θυμάμαι, τις τελευταίες δεκαετίες, να έχουν γίνει τόσες επιστρατεύσεις απεργών όσες έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες. Τι, άραγε, να σημαίνουν όλα αυτά τα μέτρα της κυβέρνησης των τριών; Δηλαδή, ο κόσμος πεινάει κι΄ αυτοί… τρία πουλάκια κάθονται.

● Οι συγχωνεύσεις σχολών στα ΤΕΙ δεν είναι καλά σημάδια για την Παιδεία. Καθηγητές και καθηγήτριες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούν ότι ακολουθούν θύελλες κινητοποιήσεων… Ακόμα και οι φοιτητές του ΤΕΙ στο Αίγιο ετοιμάζουν κινητοποιήσεις. Οι καθηγήτριες πάντα πρωτοπορούν. Λέτε να το πιστέψουν;

● Γέμισαν οι θάλαμοι και προθάλαμοι των υπουργών, υφυπουργών, γραμματέων και πολλών άλλων, από κολλητούς, κολλητές, συγγενείς, κουμπάρους, βαφτιστήρια και άλλα συγγενολόγια, που προσελήφθησαν από παράθυρα, φεγγίτες και άλλες…χαραμάδες. Και ο λαός τους χειροκροτεί ακόμα.  Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

● Συνταξιούχοι και μισθωτοί δεινοπαθούν με τις περικοπές μισθών και συντάξεων και τα λαμόγια, τα τρωκτικά, οι κρατικοδίαιτοι και το κηφηναριό της Βουλής αρπάζουν από τα Δημόσια Ταμεία πάνω από 8 χιλιάδες ευρώ τον μήνα, συν τα υπόλοιπα. Αυτοί οι απατεώνες, οι ψεύτες και οι κλέφτες θα φροντίσουν για το μέλλον αυτού του τόπου και του λαού; Σταματήστε επιτέλους να τους χειροκροτείτε, να τους χαϊδεύετε και να τους ψηφίζετε. Είναι αλήτες, όπως καθημερινά τους αποκαλούν παντού εργαζόμενοι και μη… Φυσικά, εξαιρούνται οι αξιοπρεπείς έντιμοι και σοβαροί πολιτικοί.

● Φτάνουν πια αυτά τα φωτοβολταικά  σ΄ αυτή την χώρα! Έλεος! Κατάντησαν αηδία! Δεν έχει μείνει κομμάτι ελληνικής γης πράσινο ή μη που να μην έχει αλλοιωθεί με την εγκατάσταση φωτοβολταικών.  Για όνομα του Θεού σ΄ αυτόν τον τόπο, όλα θυσιάζονται για την… κονόμα. 

● Στον Κορυδαλλό μεταφέρθηκε και ο διευθυντής της εταιρείας «Alapis», Γιάννης Παπαβασιλείου, των συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Όταν τα έλεγα εγώ από το Μέγκα, κάποιοι ζητούσαν να με σταυρώσουν. Έλα, όμως, που άλλοι σταυρώθηκαν και κάποιοι άλλοι θα σταυρωθούν σύντομα, από τα μίντια και από την πιάτσα, την γνωστή. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

● Από την Τροχαία Αθηνών καταβάλλονται καθημερινές προσπάθειες για την εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν κάποιοι ασυνείδητοι γιωταχήδες, μηχανόβιοι και τώρα τελευταία και ποδηλάτες, που δεν θέλουν να συμμορφώνονται με τον Κ.Ο.Κ. και προκαλούνται τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα. Και μάλιστα κάποιοι μηχανόβιοι οδηγούν τις μοτοσικλέτες τους πάνω σε πεζοδρόμια με κίνδυνο να χτυπήσουν διερχόμενους πεζούς. Τροχαία και υπηρεσίες του Δήμου επιβάλλεται να πάρουν το συντομότερο μέτρα, γι΄ αυτές τις αθλιότητες, πριν θρηνήσουμε θύματα. 

● Βιβλίο- κατάθεση μαρτυριών προετοιμάζει ο πρώην πρέσβης στην Ουάσιγκτον, Αλέξανδρος Μαλλιάς. Σίγουρα θα έχει πολλά να πει γιατί θα αναφερθεί, όπως πληροφορηθήκαμε και στην «απουσία» της Ελλάδας, τα τελευταία χρόνια, στα διεθνή διπλωματικά φόρα. Ο Αλέξανδρος Μαλλιάς, που υπηρέτησε σε πολλά προξενεία και πρεσβείες μας στο εξωτερικό, θεωρείται από τους πιο αποτελεσματικούς, έγκριτους και σοβαρούς διπλωμάτες και με πολλές γνώσεις.

● Μίλησε και ο Σούρλας για διαφάνεια… Γιατί δεν ζητάς και το πραγματικό πόθεν έσχες βουλευτών, υπουργών και άλλων απατεώνων, αλλά και το δικό σου να δούμε ποιοι είστε και πόσα παίρνετε κ. Σούρλα; Είστε όλοι με βίλες, κότερα, καταθέσεις εντός και εκτός συνόρων, off shore εταιρείες, μαύρο χρήμα και ένα σωρό άλλα περιουσιακά στοιχεία, που τα αποκτήσατε σε βάρος των ελλήνων φορολογουμένων τους οποίους τώρα τους παίρνετε ακόμα και τα όργανα του σώματός τους για να τα πουλήσετε. Τους ρίχνετε κλωτσιές στο στομάχι με τις άγριες φορολογίες που παίρνει η κυβέρνησής σας σε βάρος τους. Μη μιλάς λοιπόν, κι εσύ για διαφάνεια.

● Σκηνές φρίκης και ντροπής είδαμε προχθές έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Αχαρνών, όταν παραγωγοί και πολίτες Λαϊκών Αγορών πετούσαν τα μαρούλια, τα λαχανικά, τα πορτοκάλια, τις πατάτες και άλλα προϊόντα, σε συγκεντρωμένους και πεινασμένους συμπολίτες μας,  λες και ήταν σκυλιά. Ήταν ηλικιωμένοι άνθρωποι, μανάδες με μικρά παιδιά, οι οποίοι σήκωναν απεγνωσμένα τα χέρια τους να πιάσουν κάτι απ΄ αυτά που τους πετούσαν στον αέρα. Παρά τις συμβουλές παραγωγών να μην πετούν τα προϊόντα κατ΄ αυτό τον τρόπο, αλλά να τα δίνουν με ευλάβεια και σεβασμό  στον κόσμο, δυστυχώς, κάποιοι ασυνείδητοι συνέχισαν το πανάθλιο και απάνθρωπο έργο τους. Όχι, ούτε η Ελλάδα είναι έτσι, κύριοι, αλλά ούτε και οι έλληνες. Κάποια ελεεινά και άθλια υποκείμενα είναι αυτά που δημιουργούν τέτοιες εικόνες. Και φυσικά σε όλο αυτό το δράμα του λαού η πολιτεία είναι απούσα και εθνοπατέρες ανύπαρκτοι.

● Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, βουλευτής του Σύριζα, θεωρείται μια από τις πιο σοβαρές, έντιμες, ευσυνείδητες και αξιοπρεπείς προσωπικότητες του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Κάνει πολύ καλά την δουλεία της, συγκρούεται με οργανωμένα συμφέροντα, εντός και εκτός της Βουλής και αυτό φαίνεται από τις αντιδράσεις ορισμένων σε επιτροπές και άλλες συνεδριάσεις. Ο κόσμος ο οποίος την παρακολουθεί και την βλέπει την συγχαίρει για το έργο της, το ήθος της, την ευπρέπειάς της και την επιμονή της να αποκαλύπτει την αλήθεια σε πολλά θέματα, πράγμα που δεν κάνουν πολλοί άλλοι. Ακόμα και αντίδικος δικηγόρος σε κοινή υπόθεση την συνεχάρη για την αξιοπρεπή δουλεία της.

● Άλλοι ζεσταίνονται στις βίλες τους και άλλοι τουρτουρίζουν πάνω σε χαρτόνια σε δρόμους και πλατείες. Κι άλλοι κάνουν σκι στα σαλέ τους στον Παρνασσό. Θα γυρίσει, όμως, ο τροχός και θα … και ο φτωχός. 

Καιρός: Γράφω ακόμα για να μην… κάνω φόνο.tilegrafima.gr