Γ.Κανελλάκης:Βγάλτε εισιτήριο και η Παναγιά μαζί σας

Loading...


Κάθε Σάββατο με τον Γιάννη Κανελλάκη
● Άντε γεια παιδιά… Μαζεύτε τα , δεν πάει άλλο.  Αν θέλετε να γλιτώσετε το σίγουρο λιντσάρισμα, έχετε περιθώριο,  ολίγων μόνο ημερών.  Βγάλτε εισιτήριο και η Παναγιά μαζί σας. Εμάς, έτσι κι αλλιώς μας τελειώσατε.  Ο λαός , πρέπει τώρα να κρίνει, πότε θα τελειώσει κι εσάς.

●  Τα γράψαμε, και τα ξαναγράψαμε. Την βραδιά που ψηφιζόταν το Νομοσχέδιο, για τα απάνθρωπα μέτρα, έγινε της… Ολομέλειας το κάγκελο. Υπάλληλοι της Βουλής, βουλευτές, γραμματείς , φαρισαίοι και ένα σωρό ακόμα κηφηναριό, του Κοινοβουλίου, εξεγέρθηκαν για να μην θιγούν τα προνόμιά τους, οι μισθοί τους, τα ποσοστά τους και άλλα κεκτημένα δικαιώματα, όπως συνηθίζετε, να λέγετε.  Αφού μπόρεσαν, καλά έκαναν.  Και εις άλλα με υγεία.

●  Εσείς, κύριε Μεϊμαράκη, Πρόεδρε της Βουλής, είσθε καλά ; Ωραίες γραβατούλες λανσάρατε, τελευταία.  Είναι από μίζες, γιατί αυτό ακούσθηκε, ή από μπίζνες;  Είμαστε και στα δύο μέσα ;  Αχ, αυτά τα Μαρτίνι, πόσο γευστικά είναι … Θα κεράσετε κι εμάς ένα, κύριε Μεϊμαράκη.

●  Τι έγινε βρε παιδιά; Βρέθηκε και ο πρώην τσάρος της οικονομίας του ΠΑΣΟΚ,  Γιάννος Παπαντωνίου ;  Επιτέλους, τον ανακάλυψαν κι αυτόν, οι επιτροπές της Βουλής ;  Μήπως έπαθε τραμπάκουλο, ο άνθρωπος, όταν είδε το όνομα της γυναίκας του, στη λίστα Λαγκάρντ;  Γι’ αυτό, πήρε το σπαθί, για να κόψει κεφάλια;  Μήπως , όμως, πρέπει να κόψει πρώτα το δικό του, όπως λέει ο λαός, και να αφήσει τα παραμυθάκια – δικαιολογίες ; Αχ, αυτή η βίλα με την πισίνα, ολυμπιακών προδιαγραφών,  εκεί στη Σύρο, πόσο την ζηλεύω. Κι όταν ο Γιάννος μας πλήττει, ρίχνει και μια βόλτα εκεί στο Καζίνο, που φρόντισε να είναι δίπλα του. Έτσι λένε κάτοικοι του νησιού.

●  Και να πάμε σε κάτι σοβαρό, τώρα : «Είναι ανήθικο, οκτακόσια εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο, να είναι πεινασμένοι, από την ημέρα που γεννιούνται μέχρι που πεθαίνουν…».  Το γράφει στο βιβλίο του «The essential America» , (η πραγματική Αμερική) , ο Τζόρτζ ΜακΓκόβερν,  υποψήφιος για την προεδρία της Αμερικής το 1972 και πρώτος παγκόσμιος πρεσβευτής  του Παγκόσμιου Επισιτικού Προγράμματος του Ο.Η.Ε. από το 2001. 
Πέθανε σε ηλικία 90 ετών, πριν ένα μήνα, και ήταν ένα, από τα σημαντικότερα στελέχη της Φιλελεύθερης Αριστεράς, του Δημοκρατικού Κόμματος των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχασε, τότε, από τον Νίξον, γιατί εναντιώθηκε στον πόλεμο του Βιετνάμ.  Αυτός πρόβλεψε , την συμφορά του πολέμου, άλλοι όμως, δεν την πρόβλεψαν…

●  Ακούω μερικούς να λένε κάτι παπαριές, και μου έρχεται να κάνω χαρακίρι.  Για παράδειγμα, άκουγα κάποιους τύπους σε τηλεοπτικά ρεπορτάζ, που μεταξύ άλλων έλεγαν, ότι μας χαντάκωσε η κρίση.  Κι όταν ρωτήθηκαν από συνάδελφο, σε τι τους χαντάκωσε η κρίση, ανερυθρίαστα είπαν, ότι εκεί που παίρναμε 10 ζευγάρια παπούτσια, το χρόνο, τώρα τα μειώσαμε στα 2 με 3. 

●  Άλλοι,  πάλι, τι έλεγαν ;  Ότι κόψανε και τις ταβέρνες. Δηλαδή, σ΄αυτή την χώρα, δεν μαγειρεύει κανένας , ρε παιδιά ; Έπρεπε να έρθει η κρίση, για να καταλάβετε , τι πάει να πει νοικοκυριό;  Τι μόνη λέξη που ξέρετε, είναι ντελίβερι ; Τελικά, δεν είναι καθόλου τυχαίο, που φθάσαμε, εδώ που φθάσαμε, όπως λένε καθημερινά, αυτοί που ζουν τον Γολγοθά τους.

●  Πιπιλήηηηη, όπως Αρούληηηηηη… Α, ρε, βρεγμένη σανίδα που θέλετε εσείς και οι όμοιοί σας.  Της Πιπιλής της έφταιξε τώρα, ο Καμμένος,  και του Αρούλη ο …δαρμένος.  Καλά, ρε Φωτεινή, δεν ξέρεις πόσοι είναι οι υπάλληλοι της Βουλής ;  Σωστά λέει ο λαός, ότι οι περισσότεροι βουλευτές, όταν εκλέγονται, δεν ασχολούνται με τίποτε άλλο, παρά με  αρπαχτές. Ποιοι είναι αυτοί;  Α ς τους βρει ο εισαγγελέας.

●  Μετά απ΄όλα αυτά, θα κάνω ταξίδι στην Αγιά Σοφιά… 

●  Τι έχουν πάθει όλοι, με την βουλευτίνα του Συνασπισμού, Ζωή Κωνσταντοπούλου ; Ποιοι ενοχλούνται, από τις ερωτήσεις της και την επιμονή της, να βρει την αλήθεια για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ;  Ποιοι είναι αυτοί οι διαπλεκόμενοι, που θέλουν να της κλείσουν το στόμα ; Είναι ντροπή, για πολιτικούς και δημοσιογράφους, να προσπαθούν να την διαβάλουν , επειδή κάνει πολύ καλά την δουλειά της. Φαίνεται ότι, αυτά τα λαμόγια της δημοσιογραφίας και της πολιτικής, κάποια συμφέροντα έχουν, και προσπαθούν κάποιους να καλύψουν. Ζωή, ο κόσμος σε στηρίζει, στο έργο σου. Προχώρα δυναμικά.

●  Το ανέκδοτο της ημέρας :  Πάνος Παναγιωτόπουλος, υπουργός Εθνικής Άμυνας.  Δημήτρης Αβραμόπουλος, υπουργός Εξωτερικών.  Κώστας Χατζηδάκης, υπουργός Ανάπτυξης.  Αρκεσθείτε μ΄αυτούς, προς το παρόν, και σε επόμενες στήλες, θα βάλουμε κι άλλους.

●  Τράγκα, πες αλεύρι. Η λίστα Λαγκάρντ σε γυρεύει… Το ακούσαμε κι αυτό.

●  Στον δάσκαλο, τον φίλο, τον συνάδελφο, τον άνθρωπο, τον δημοκράτη, τον αγωνιστή, Κώστα Σκούρα,  διευθυντή σύνταξης, για δεκαετίες στην «Ελευθεροτυπία»,  ευχόμαστε καλό ταξίδι, στην άλλη του ζωή.  Ο Κώστας Σκούρας, δίδαξε ήθος, αξιοπρέπεια, εντιμότητα, λεβεντιά, ακεραιότητα, ευπρέπεια, ευγένεια, ανθρωπιά.  Βοήθησε πολλούς συναδέλφους, στα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας του ’70 – ’80, όταν η «Ελευθεροτυπία»,  ήταν η «Βίβλος» της ελεύθερης, αδέκαστης, αδέσμευτης, ανεξάρτητης, μαχητικής , ασυμβίβαστης,  δημοσιογραφίας.  Ήταν πάντα δίπλα στους νέους συναδέλφους, και ως δάσκαλος φρόντιζε να τους διευκολύνει, να κάνουν όσο μπορούσαν καλύτερα τη δουλειά τους.
Καλό σου ταξίδι , δάσκαλε ! Ποτέ δεν θα ξεχάσω, ότι ήσουν ένας από τους ανθρώπους , της «Ελευθεροτυπίας», που με βοηθήσατε στα πρώτα μου δημοσιογραφικά βήματα. Δάσκαλε, μου στάθηκες κι εσύ, σαν πατέρας, αδελφός, φίλος ! Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ !.

●  Τι γίνεται εκεί , στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κϊνημα, ρε αδέρφια ; Τα γκρεμίσατε όλα ; Που βρίσκονται αυτοί που έκαναν, βίλες και κότερα, μέσα απ΄αυτό το κόμμα ;   Έχουν αράξει στα χλιδάτα νησιά και τις πολυτελείς βίλες και απολαμβάνουν τα πακέτα που άρπαξαν ; Δεν τους εκφράζει τώρα το  Κίνημα ;  Και πώς να τους εκφράσει, αφού μια ζωή ήταν καιροσκόποι και κλεφτρόνια ;

●  Καιρός :  Της Βουλής το … κάγκελο.  Καληνύχτα σας.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr