Υπουργέ, ντροπή σου!

Loading...


του Γιάννη Κανελλάκη

● Ντροπή και αίσχος κύριε Πανούση. Είναι δυνατόν να λες και μάλιστα ως υπουργός Δημ. Τάξης, ότι ο κατηγορούμενος για τον θάνατο της 4χρονης Άννυ θα βρει τον θάνατο από συγκατηγορούμενούς του στη φυλακή; Και οι δημοκρατικοί πολίτες σου απαντούν: « Αίσχος υπουργέ! Φύγε τώρα». Τι απαντάτε;

● Περίμεναν στη γωνία, όπως λέει ο λαός, οι ανθέλληνες και καιροσκόποι να μην υπογραφεί η συμφωνία στις Βρυξέλλες. Και φυσικά τον έβαλαν πίσω τους τον καημό τους και τρέχουν…

● Φίλε Αλέξη Τσίπρα, εν γνώσει σου η εν άγνοιά σου διορίζονται από υπουργούς σου ημέτεροι, φίλοι, ξαδέλφια, και διάφοροι άλλοι σε δημόσιες και άλλες κρατικές υπηρεσίες. Έλεος! Εσύ, τουλάχιστον, μην τα επιτρέπεις, αυτά. Θα σε γελοιοποιήσουν οι «φίλοι» σου στη Βουλή.

● Μίλησε και ο γόνος των Βαρβιτσιώτηδων, Μιλτιάδης. Και τι είπε; Μπαμπά, είμαι Βουλευτής;

● Εκλογές η δημοψήφισμα, είναι προ των πυλών…

● Μάλλον σώζονται οι συλλογικές συμβάσεις.

● Εκτός από τον ιδιωτικό τομέα και κάποιοι στο δημόσιο θα παίρνουν δώρο.

● Καμία απόλυση δεν πρόκειται να γίνει για το επόμενο χρονικό διάστημα. Του είπαν αυτοί που ξέρουν… Μακάρι να ναι αλήθεια!

● Νοσοκομεία και άλλα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα χρειάζονται κοινωνική και οικονομική υποστήριξη. Ο πρωθυπουργός μελετά σχέδιο αναβάθμιση τους.

● Στη Παιδεία γίνεται το ελάτε να γελάσετε. Από καθηγητές και καθηγήτριες που τους στερούν τις προαγωγές τους με το σύστημα του υπουργού, μέχρι τους μαθητές και μαθήτριες που δεν γνωρίζουν με ποιο σύστημα θα πάνε στα σχολεία αύριο, υπάρχουν πολλά κενά, διαμαρτυρίας και αντιρρήσεις στα όσα γίνονται. Και μάλιστα κάποιες καθηγήτριες δικαιολογημένα έγιναν μπαρούτι… Εμείς, όμως, τι φταίμε; Θα τις στηρίξουμε πάντως, απ΄ όλες τις… πλευρές.

● Ποια κόμματα θα επιβιώσουν στο μέλλον; Μάλλον τα …παρακόμματα με το σύνθημα: «Ψηφίστε το κόμμα υπάρχει ακόμα…»

● Οι (ΚΟΙ-ΛΕ-Ρ-Σ), Κοινωνικοί, Λεύτεροι, Ριζοσπάστες, Σοσιαλιστές ή κάπως έτσι μπαίνουν σύντομα στη πολιτική σκακιέρα της χώρας. Πρόκειται για καινούργιο πολιτικό κόμμα. Καλώς να έρθει.

● Γιώργο Παπανδρέου, θα είχες μείνει στην ιστορία και θα ήσουν πρωθυπουργός για πολλά χρόνια αν είχες κάνει το δημοψήφισμα το 2010.

● Γιακουμάτε, ο ελληνικός λαός δεν πληρώνει το αυτοκίνητο που έχεις από τη Βουλή για να αγοράζεις ξηρούς καρπούς στο Κολωνάκι… Είναι και βιλάρχης της Μυκόνου, όπως σε λένε…

● Καιρός: Μίνι καύσωνας στον εγκέφαλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης…

* Στο εξής ο Γιάννης Κανελλάκης θα επικοινωνεί μαζί σας δύο φορές την εβδομάδα με διαφορετικές στήλες. Το Σάββατο με την γνωστή στήλη «Ακούω, βλέπω, γράφω αδέσμευτα» και την Τετάρτη με την στήλη «Καλημέρα απ΄ όλα τα… μέτωπα»Ετικέτες