Τ. Κουίκ: To ΥΠΕΞ σιωπά για τη μεγάλη προκλητική εκδήλωση για την…»Τουρκική Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης»

Loading...


To ΥΠΕΞ σιωπά για τη μεγάλη προκλητική εκδήλωση για την…»Τουρκική Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ερώτησή του ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ με αφορμή τη νέα προκλητική ενέργεια των Τούρκων με την εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη…

Αναλυτικότερα αναφέρει:

Η Άγκυρα προκαλεί και πάλι την Ελλάδα.

Ετοιμάζεται το Σάββατο 31 Αυγούστου, να διοργανώσει στην Κωνσταντινούπολη μεγάλη εκδήλωση για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της… «Τουρκικής Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης»!

Η αντίδραση του Βουλευτή Επικρατείας και Τομεάρχη Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ήταν άμεση, αναφορικά με τη νέα προκλητική ενέργεια των Τούρκων, με στόχο για μία ακόμα φορά την Θράκη.

Με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Τέρενς Κουίκ στηλιτεύει το νέο διογκούμενο τουρκικό ανθελληνισμό και τις επεκτατικές διαθέσεις της Άγκυρας, που έδωσε για μία ακόμη φορά απτά δείγματα των προθέσεων της και μάλιστα ελλείψει αντιδράσεων από πλευράς της ελληνικής δικομματικής συγκυβέρνησης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Νίκου Χειλαδάκη, το οποίο δημοσιεύθηκε στην ενημερωτική ιστοσελίδα olympia.gr, «το ερχόμενο Σάββατο 31 Αυγούστου θα γίνει μεγάλη τελετή στην Κωνσταντινούπολη για να τιμηθεί η… εκατοστή επέτειος από την ίδρυση της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης», ένα οθωμανοτουρκικό μόρφωμα των Νεότουρκων, (δηλαδή των σφαγέων του ελληνισμού), που είχε ανακηρυχτεί στις 31 Αυγούστου του 1913, με κύριο σκοπό φυσικά, να ενσωματωθεί στη συνέχεια η περιοχή, στην Τουρκιά του Κεμάλ».

Όπως, μάλιστα αποκαλύπτει και άρθρο της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet, η εκδήλωση που θα έχει μεγαλοπρεπή χαρακτήρα «για να αναπτερώσει και τις ελπίδες όλων όσων επιδιώκουν την ανασύσταση αυτής της «δημοκρατίας» – ανδρείκελο, διοργανώνεται από το γνωστό τουρκικό Ίδρυμα που έχει την ονομασία, «Κέντρο Στρατηγικών Ερευνών Ευρασία», (ASAM) και θα λάβει χώρα στο Yıldız Park της περιοχής της Beşiktaş στην Κωνσταντινούπολη».

Υπενθυμίζεται ότι στη συγκεκριμένη εκδήλωση, έχουν κληθεί να παραβρεθούν πρέσβεις ξένων χωρών, (αλήθεια ποιες χώρες θα τιμήσουν την… επέτειο της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης ; ), επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και αρθογράφοι, ενώ θα μετέχουν και όλα τα γνωστά Ιδρύματα που δρουν στην δυτική Θράκη και προωθούν, με την σκανδαλώδη ανοχή της ελληνικής πλευράς, την τουρκική προπαγάνδα στην περιοχή.

Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι πως θα έχει κληθεί να παραστεί και ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, «φίλος και κουμπάρος της Ελλάδας», για να τιμήσει την «Τουρκική Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης».

«Έχετε ενημέρωση από τη διπλωματική αντιπροσωπεία μας στην Τουρκία για την συγκεκριμένη εκδήλωση; Έχετε ζητήσει διερεύνηση των δημοσιευμάτων; Τί θα απαντήσετε στην Άγκυρα για την «Τουρκική Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης; Αποδέχεστε την ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη;

Αποδέχεστε ελληνικά κόμματα ή βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου να αναφέρονται ή να ομιλούν για «Τουρκική μειονότητα Θράκης» ή για «Τούρκους Δυτικής Θράκης»;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά ενημέρωση για τις ενέργειές του με βάση τα ρεπορτάζ του κ. Νίκου Χειλαδάκη αλλά και της Hürriyet, όπως επίσης ερωτά για το ποια μέτρα αναμένεται να ληφθούν στην περίπτωση που Έλληνες Βουλευτές ή Πολιτευτές παραβρεθούν στην αναφερόμενη «εκδήλωση».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

ΘΕΜΑ: ΣΕ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Κύριε Υπουργέ,

Χωρίς σχόλια σας παραθέτω άρθρο – ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στο olympia.gr και που υπογράφει ο συνεργάτης της ιστοσελίδας, δημοσιογράφος Νίκος Χειλαδάκης.

Το κείμενο, μεταξύ άλλων, έχει ως εξής:

«Σε μια άκρως προκλητική ενέργεια προχωρεί η Τουρκία για την δυτική Θράκη και μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και με την προσωπική συμμετοχή του ίδιου του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταΐπ Ερντογάν. Όπως αποκαλύπτει ο πολύ γνωστός αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας, Hürriyet, Yalçın BAYER, το ερχόμενο Σάββατο 31 Αυγούστου θα γίνει μεγάλη τελετή στην Κωνσταντινούπολη για να τιμηθεί η… εκατοστή επέτειος από την ίδρυση της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης», ένα οθωμανοτουρκικό μόρφωμα των Νεότουρκων, (δηλαδή των σφαγέων του ελληνισμού), που είχε ανακηρυχτεί στις 31 Αυγούστου του 1913, με κύριο σκοπό φυσικά να ενσωματωθεί στη συνέχεια η περιοχή στην Τουρκιά του Κεμάλ.

Σύμφωνα με το άρθρο της Hürriyet, η εκδήλωση που θα έχει μεγαλοπρεπή χαρακτήρα για να αναπτερώσει και τις ελπίδες όλων όσων επιδιώκουν την ανασύσταση αυτής της «δημοκρατίας» ανδρείκελο, την διοργανώνει το γνωστό τουρκικό Ίδρυμα που έχει την ονομασία, «Κέντρο Στρατηγικών Ερευνών Ευρασία», (ASAM) και θα γίνει στο Yıldız Park της περιοχής της Beşiktaş στην Κωνσταντινούπολη. Για να γίνει δε πιο εντυπωσιακή η εκδήλωση, έχουν κληθεί να παραβρεθούν πρέσβεις ξένων χωρών, (αλήθεια ποιες χώρες θα τιμήσουν την… επέτειο της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης ; ), επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και αρθογράφοι, ενώ φυσικά θα μετέχουν όλα τα γνωστά Ιδρύματα που δρουν στην δυτική Θράκη και προωθούν με την σκανδαλώδη ανοχή της ελληνικής πλευράς την τουρκική προπαγάνδα στην περιοχή.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι γνωστοί Τούρκοι στρατηγοί αναλυτές και καθηγητές τουρκικών πανεπιστημίων, Hasan Könı, Taha Akyol, Mustafa Armağan, Avni Özyiğit, Yasar Onay. Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι πως θα κληθεί και θα παραστεί, όπως αναφέρει ο Τούρκος αρθογράφος και ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταΐπ Ερντογάν, «φίλος και κουμπάρος της Ελλάδας», για να τιμήσει την «Τουρκική Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης».

Η εκδήλωση αυτή θα έχει μοναδικό χαρακτήρα γιατί, όπως τονίστηκε, η λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης» είναι η πρώτη τουρκική δημοκρατία που ιδρύθηκε μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας γι’ αυτό και έχει ιστορικό αλλά και μεγάλο πολιτικό νόημα η επέτειος των εκατό χρόνων από την ίδρυση της.

Οι Τούρκοι δίνουν και κάποια ιστορικά στοιχεία τα οποία μάλλον είναι… τουρκικής εμπνεύσεως, όπως ότι την δημοκρατία αυτή είχαν αναγνωρίσει τότε και ορισμένες χώρες όπως η Αυστρία, Μεγάλη Βρετανία, Βουλγαρία και η …Ελλάδα, (;;;). Μάλιστα ισχυρίζονται ότι η Βουλγαρία ανεγνώρισε την δημοκρατία αυτή γιατί δεν ..ήθελε να έχει πρόσβαση στην Μεσόγειο και έτσι είχε στείλει διπλωματικό εκπρόσωπο στο Dedeağaç, δηλαδή στην Αλεξανδρούπολη, όπου ήταν και η πρώτη πρωτεύουσα της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης».

Με βάση αυτές τις πληροφορίες, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1. Σας έχει γνωστοποιηθεί από την Πρεσβεία μας στην Άγκυρα ή το Γενικό Προξενείο μας στη Κωνσταντινούπολη, ότι το Σάββατο 31.08.2013 θα πραγματοποιηθεί τέτοια εκδήλωση;

2. Εάν σας έχει γνωστοποιηθεί, τί πράξετε ήδη ως ΥΠΕΞ;

3. Εάν δεν υπήρξε γνώση για αυτή την εκδήλωση, τί θα πράξετε για να διασταυρώσετε την αλήθεια των αναγραφομένων στο ρεπορτάζ του κ. Νίκου Χειλαδάκη;

4. Αποδέχεστε την ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη;

5. Αποδέχεστε Ελληνικά κόμματα ή Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να αναφέρονται ή να ομιλούν για «Τουρκική μειονότητα Θράκης» ή για «Τούρκους Δυτικής Θράκης»;

6. Εάν και εφ’ όσον Έλληνες Βουλευτές αναφέρονται σε «Τουρκική μειονότητα» ή σε «Τούρκους Δυτικής Θράκης», αυτό είναι αποδεκτό ή καταδικαστέο;

7. Ποια μέτρα θα πρέπει να ληφθούν, εάν Έλληνες Βουλευτές ή Πολιτευτές παραβρεθούν στην αναφερόμενη, στην ανάρτηση, «εκδήλωση»;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ