Προκλητικός ο Αλβανός ΥΦΥΠΕΞ για τις Μειονότητες: Είμαστε παράδειγμα προς μίμηση, μπορούμε να δώσουμε μαθήματα στην Ελλάδα!

Loading...


«Η Αλβανία είναι παράδειγμα προς μίμηση για την θρησκευτική αρμονία και την ανοχή. Μπορούμε να δώσουμε μαθήματα στην Ελλάδα!» δήλωσε  μέσω του προσωπικού του προφίλ στο Facebook ο υφυπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Κρεσνίκ Τσολάκου αντιδρώντας στα όσα δήλωσε ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας σε συνέντευξη του στην Ελευθεροτυπία σχετικά με τα βίαια επεισόδια στην Πρεμετή και την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.

«Η είσοδος στην ευρωπαϊκή οικογένεια προϋποθέτει εναρμόνιση με το γράμμα και το πνεύμα των ευρωπαϊκών κανόνων δικαίου. Αυτό συμπεριλαμβάνει και το σεβασμό των θρησκευτικών, εθνικών και πολιτιστικών μειονοτήτων, καθώς και την προστασία της περιουσίας τους. 
Ο σεβασμός των βασικών αρχών του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού είναι αυτονόητη προϋπόθεση. Γεγονότα σαν τα πρόσφατα στην Πρεμετή είναι απαράδεκτα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κούρκουλας στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Ελευθεροτυπία.

«Ο ισχυρισμός αυτός είναι εντελώς αβάσιμος, διότι σε κάθε ιστορικό σχέδιο, οι Αλβανοί διατηρούνται ως πρότυπο θρησκευτικής ανεκτικότητας» απαντά ο υφυπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Κρεσνίκ Τσολάκου.

«Αβάσιμος ο ισχυρισμός του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με τον σεβασμό των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Αλβανία. Σε κάθε ιστορικό ή τρέχον σχέδιο, προσωπικό η κρατικό, οι Αλβανοί και η Αλβανία ήταν και είναι ένα πρότυπο της θρησκευτικής αρμονίας και της ανοχής… Από αυτή την άποψη, η Αλβανία μπορεί να δώσει μαθήματα θρησκευτικής αρμονίας και συνύπαρξης σε πολλές χώρες της Ε.Ε. και πρωτίστως στην Ελλάδα… », γράφει ο Τσολάκου στο προφίλ του στο κοινωνικό δίκτυο Facebook.