Ερντογάν: Η Συνθήκη της Λωζάννης μπορεί να συζητηθεί

Loading...


Ο θέτει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της . Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «A Haber» ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε πως η Συνθήκη της Λωζάννης δεν είναι ιερό κείμενο, ούτε ιερό βιβλίο, οπότε το περιεχόμενό της πρέπει να ξανασυζητηθεί.

‘Ετσι για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα ο Ερντογάν αμφισβήτησε τη Συνθήκη της Λωζάννης. Υποστήριξε ότι δεν αποτελεί «ένα ιερό κείμενη και ιερό βιβλίο» θέτοντας θέμα επαναδιαπραγμάτευσης.

«Οι κανόνες που έθεσαν οι νικήτριες δυνάμεις του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου δεν έδιναν στην Τουρκία το δικαίωμα της επιβίωσης», είπε αρχικά ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Με την Συνθήκη των Σεβρών η Τουρκία διαμελιζόταν σε 7-8 κομμάτια, η Τουρκία δεν αποδέχθηκε αυτή την διχοτόμηση και σχημάτισε τα σημερινά σύνορα. Η συζήτηση για την Συνθήκη της Λωζάννης ξεκινά από αυτό το σημείο…», ήταν ακόμη μία τοποθέτηση του Ερντογάν, ο οποίος στη συνέχεια επεσήμανε: «Φυσικά αντιμετωπίζουμε με ευχαρίστηση ότι κερδίσαμε στην Συνθήκη της Λωζάννης, όμως αυτή δεν είναι μια συνθήκη που δεν μπορεί να συζητηθεί».

Διαβάστε εδώ:  Ξέφυγε ο Ερντογάν: Η Δύση είναι στο πλευρό των τζιχαντιστών

«Σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα ιερό κείμενο, δεν είναι ιερό βιβλίο», υπογράμμισε ο Ερντογάν και σημείωσε: «Και φυσικά θα την συζητήσουμε… Θα εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε κάτι καλύτερο… Είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε την Τουρκία πιο πέρα».