Διεθνές συνέδριο-πρόκληση διοργανώνουν Σκοπιανοί στη Μελβούρνη

Loading...


Μια οργάνωση καταγόμενων από την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας που φέρει τον τίτλο AMHR (Αυστραλιανή Μακεδονική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) οργανώνει μεγάλο διεθνές συνέδριο τον επόμενο μήνα «με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από τον διαμελισμό της Μακεδονίας» όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η συγκεκριμένη οργάνωση, που ιδρύθηκε το 1984, αγωνίζεται «για την ευρύτερη Μακεδονία» και κάνει λόγο για «Μακεδονία του Αιγαίου».
Υποστηρίζει, δε, πως το 1913 «η Μακεδονία διαμελίστηκε στα τρία από την Ελλάδα, την Σερβία και τη Βουλγαρία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, στο συνέδριο έχουν αποδεχθεί να λάβουν μέρος ακαδημαϊκοί από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη.

Τον τελευταίο καιρό σκοπιανές οργανώσεις αναπτύσσουν έντονη δραστηριότητα προκειμένου να πείσουν την Αυστραλία να αναγνωρίσει την FYROM ως «Μακεδονία».
Μέσα στο πλαίσιο αυτό στάλθηκε και σε όλους τους Αυστραλούς βουλευτές ένα βιβλίο που έχει τίτλο «Το Μικρό Βιβλίο με τα Μεγάλα Ελληνικά Ψέματα» («The Little Book of Big Greek Lies») που εκδόθηκε στον Καναδά και περιέχει τις γνωστές θέσεις Σκοπιανών περί αλυτρωτισμού κ.λπ.