Ν. Κοτζιάς στη «Sabah»: Μπορούμε να κλείσουμε τις διαφωνίες στο Αιγαίο

Loading...


Με τίτλο «Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Κοτζιάς, πριν από την επίσκεψή του στην Τουρκία μίλησε στη «Sabah»: Μπορεί να τελειώσει το θέμα του Αιγαίου» και υπότιτλο «Ο κ. Κοτζιάς, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου και με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είπε: Επιθυμούμε να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο τις οικονομικές σχέσεις με την Τουρκία, που βαίνουν θαυμάσια. Μπορούμε να κλείσουμε τις διαφωνίες στο Αιγαίο» η εφημερίδα δημοσιεύει σήμερα συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Ο κ. Κοτζιάς ερωτηθείς για το τι υπάρχει στην ημερήσια διάταξή του απάντησε ότι είναι «υπουργός Εξωτερικών μιας αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα, η οποία δίνει βαρύτητα στις διαπραγματεύσεις» και τόνισε: «σκοπεύουμε να επιβεβαιώσουμε και πάλι τις προθέσεις μας αναφορικά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), να συζητήσουμε σε ποια φάση έχουν φθάσει οι διερευνητικές συνομιλίες και να δώσουμε επιτάχυνση στους στόχους μας».

«Πέραν αυτού» πρόσθεσε «επιθυμούμε να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, που προχωρούν πολύ καλά.

Σε ερώτηση αν θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ‘Αγκυρα, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι κατά την επίσκεψή του στην ‘Αγκυρα, θα γίνει αναφορά και στο θέμα των αμοιβαίων επισκέψεων των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Τουρκίας και στα θέματα συνεργασίας μεταξύ των κυβερνήσεων. Το μήνυμα του προς τον τουρκικό λαό, όπως σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών, είναι ότι «θα πρέπει να βρούμε μία πολιτική, η οποία θα εξασφαλίζει κέρδος στον τουρκικό και στον ελληνικό λαό». Ετικέτες