Εδώ είναι Ελλάδα, «γη και ύδωρ» δεν θα πάρετε ποτέ!

Loading...


Η στάση του δοξασμένου βασιλιά της Σπάρτης Λεωνίδα επίκαιρη όσο ποτέ!
Όταν οι Πέρσες αγγελιαφόροι έφτασαν στη Σπάρτη και απαίτησαν από τον Βασιλιά Λεωνίδα να τους παραδώσει «γη και ύδωρ», την απόλυτη δηλαδή εξουσία όχι μόνο πάνω στα υλικά αγαθά αλλά και στις ίδιες τις ζωές τους, ο ηρωικός βασιλιάς τους πέταξε σε ένα βαθύ πηγάδι, λέγοντάς τους πως θα τα βρουν εκεί…

Φυσικά και οι Σπαρτιάτες γνώριζαν ότι οι Πέρσες ήταν αήττητοι, φυσικά και είχαν συναίσθηση της υπεροχής τους.
Όμως η αγάπη τους για την πατρίδα, η αίσθηση του καθήκοντος, η υπερηφάνεια και η αξιοπρέπεια που τους χαρακτήριζε δεν τους άφησαν να λιγοψυχήσουν.
Ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στον εχθρό και αντιτάχθηκαν στις επιβουλές του.
Η απάντηση των Σπαρτιατών αποτελεί παράδειγμα ύψιστου ηρωϊσμού και φιλοπατρίας, ενώ στην Ελλάδα του σήμερα μοιάζει πιο επίκαιρη από ποτέ.
Την ίδια περήφανη στάση καλούμαστε σήμερα να τηρήσουμε όλοι οι Έλληνες απέναντι σε όλους όσοι ζητάνε να «βάλουν χέρι» στη χώρα μας, να αφανίσουν την έννοια της πατρίδας, να μας οδηγήσουν στο γκρεμό, αποκτώντας πλήρη εξουσία στις ζωές και τις ψυχές μας.

Το ίδιο μήνυμα οφείλουμε να στείλουμε σε όλους τους εντολοδόχους προδότες, οι οποίοι στέκονται σαν τα γεράκια πάνω από τα κεφάλια μας και προσπαθούν καθημερινά να συνθλίψουν τη φιλοπατρία των Ελλήνων.
Δεν είναι η Ελλάδα που «τρώει» τα παιδιά της, είναι οι δήθεν «σωτήρες» που μας οδηγούν στη λαιμητόμο.
Σε αυτούς όλους καλούμαστε να φωνάξουμε: Εδώ είναι Ελλάδα, «γη και ύδωρ» δεν θα πάρετε ποτέ!

Δείτε το βίντεο:

 Ετικέτες