ΑΙΓΑΙΟ… «μας παίζουν στην παράταση», ή «πάμε για πέναλτι»;

Loading...


Υπάρχουν και άλλα οικόπεδα προς χρήση ΕΛΛΗΝΙΚΗ συντόμως.

Σου λέει ο παμπόνηρος τούρκος ας πάω στην ΕΕ να καλύψω τα νώτα μου. Έχασα που έχασα την Μοσούλη και το Κιρκούκ με τα ενεργειακά πηγάδια μην χάσω και τα ¨γκρίζα¨- ζώνες στο Αιγαίο που κέρδισα από τους γείτονες που μεγαλοπιανόταν τότε με τον βαρύγδουπο τίτλο των ¨εκσυγχρονιστών¨.

Ήμουν στην Μυτιλήνη τον Ιούλιο του 1997 και ένα ραδιοφωνάκι μπαταρίας έφερνε στα αυτιά εκείνα που αποφάσισαν οι δικοί μας στην Σύνοδο της Μαδρίτης με τους γείτονες μετά την κρίση των Ιμίων. Ξαφνικά το Αιγαίο ¨μαύρισε¨ μπροστά μου και ρώτησα της Θάλασσας…

-θα βγάλεις και άλλα ναυάγια;
– θα βγάλω και άλλα πολλά μες του Αιγαίου τα νερά… μέχρι να φύγουν ¨οι τσούχτρες¨ που σημαδεύουν την Ελλάδα..μου ανταπάντησε το κύμα της

Ο τούρκος όμως όλες αυτές τις ¨συμφωνίες¨ τις εξέλαβε ως συμβόλαιο εγγεγραμμένο στο υποθηκοφυλακείο των ¨γνωστών λεσχών χάραξης στρατηγικής¨ για αυτό και πήγε στην Ευρώπη με πανηγυρτζίδικο τσαμπουκά.
Και με έντονη προκλητική και επιθετική γλώσσα στο 100σέλιδο έγγραφ
ο που κατέθεσε η τουρκική πλευρά μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) – Τουρκίας στις 23 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο διατύπωσε ¨πάγιες¨ θέσεις της.

Μέσα σε όλα λοιπόν τι ζητάει ο ¨αγαρηνός¨..
¨Σε ό,τι αφορά δε στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία ζητάει ουσιαστικά από την Αθήνα να αρνηθεί το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια. Σε αυτή την περίπτωση, η ίδια θα εξέταζε την άρση του casus belli, το οποίο δεν είναι παρά «μέτρο αμοιβαιότητας» στην απόφαση της Βουλής των Ελλήνων για επέκταση των εθνικών χωρικών υδάτων!

Με τον τρόπο αυτό, αγνοεί παντελώς τις προβλέψεις του Δικαίου της Θάλασσας, που αποτελεί βασική αρχή της ΕΕ, ενώ συνδυάζει όλα τα παραπάνω με την προσφάτως υιοθετηθείσα Στρατηγική για τη Θαλάσσια Ασφάλεια που έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία στην Άγκυρα. Για τον λόγο αυτό, η Τουρκία υποδεικνύει στην ΕΕ ότι στο πλαίσιο της Στρατηγικής για τη Θαλάσσια Ασφάλεια «θα έπρεπε να αποφεύγει ευαίσθητες λέξεις όπως “απειλή” όταν αναφέρεται στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στην περιφέρειά μας». http://e-amyna.com/ 9 Ιουλίου 2014¨

Αυτές οι διατυπωθείσες θέσεις της άφησαν άναυδη την Ελληνική επικαιρότητα όχι όμως την καθημερινότητα μας… γιατί μάλλον κανένας δεν κατάλαβε τίποτε.. μόνο ένας και αυτός ήταν η συγκυβέρνηση που σκέφτηκε να μην ¨αρρωστήσει¨ ξαφνικά από ¨μαγουλάδες¨ μέσα στο καλοκαίρι και της πρησθούν όλοι οι αδένες. Έτσι σε λίγες ημέρες δηλώνει ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του Economist

«Μέχρι πριν λίγα χρόνια κανείς δεν τολμούσε καν να μιλήσει για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας, την ΑΟΖ. Εμείς το τολμήσαμε. Και για να γίνει σωστά, πρέπει η Ελλάδα να εξασφαλίσει τη μέγιστη στήριξη από τους εταίρους και τους συμμάχους της».

Ναι, αλλά πρόλαβαν οι Τούρκοι τους εταίρους και συμμάχους με το παραπάνω 100σέλιδο paper να τους διαμηνύσουν μη τυχόν ασκήσει η Ελλάδα το αναφαίρετο κυριαρχικό δικαίωμα της που εκπηγάζει από το Διεθνές δίκαιο της Θαλάσσης και από άλλες Διεθνείς Συμβάσεις. Άρα ¨ άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ¨ και να ζαλιζόμαστε..

Κάποιοι αναλυτές εξέλαβαν σωστά ότι οι εταίροι και οι σύμμαχοι επεμβαίνουν απροκάλυπτα στο μείζον θέμα της ΑΟΖ. Ποιοι όμως εταίροι; Τοκογλύφοι είναι, έξω από το καζίνο που λέγεται σήμερα ¨η ωραία Ελλάς¨ και δανείζουν με εγκληματικά επιτόκια τους ¨παίκτες¨ της πολιτικής που παίζουνε κορώνα γράμμα τις ζωές των παιδιών μας για να ξεχρεώσουν οικονομικές αμαρτίες.

Με τόσες μυστικές συμφωνίες που κλείστηκαν δεκαετίες πριν πίσω από τις πλάτες μας δεν γνωρίζουμε σήμερα πόσα οικόπεδα ενεργειακά του Αιγαίου και της υπόλοιπης ΑΟΖ υποθήκευσαν; Το ενεργειακό ¨ψητό¨ του Αιγαίου και της Μεσογειακής Λεκάνης ψήνεται από τους φραγκο-φονιάδες εταίρους εδώ και πολλά χρόνια και συνιστά μια μικρή μερίδα στο μεγάλο γεωπολιτικό ψητό που σούβλισαν.

Μνημόνια- Δάνεια – ΑΟΖ στην Ελλάδα – Κύπρο έχουν άμεση δραματική σχέση με τα γεγονότα που άνοιξαν σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία. Οι τούρκοι όμως βλέπουν μόνο το ψητό, οι δε εταίροι και σύμμαχοι συνέχεια τους το παίρνουν μέσα από το αδήφαγο στόμα τους .

Αυτό φυσικά λέγεται ΠΑΡΑΤΑΣΗ του αγώνος και της αγωνίας μας να ξεκουμπιστούν οι τοκογλύφοι .
Πάντα όμως η Παράταση τελειώνει και αρχίζουν τα ΠΕΝΑΛΤΙ. Τότε θα είναι και η στιγμή που οι ¨ πάσης φύσεως εταίροι ¨ για δικούς τους λόγους θα αφήσουν τον τούρκο να δαγκώσει το ¨ψητό¨ στο Αιγαίο μιας και θα του απαγορεύσουν να το δαγκώσει στην Συρία και το Ιράκ.

Σε αυτό το γεωπολιτικό παιχνίδι στο ΑΙΓΑΙΟ ο ένας κριτής θα είναι Αμερικάνος ή Ευρωπαίος και ο άλλος Ρώσος. Όμως ευτυχώς για εμάς τα πέναλτι θα τα κανονίσει ο πραγματικός ¨διαιτητής¨ της Ελληνικής Ιστορίας και του Πεπρωμένου που είναι ο ΘΕΟΣ

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας