H προετοιμασία για την Πανορθόδοξη Σύνοδο και όσα διαδραματίστηκαν στο Σαμπεζύ απασχόλησαν σήμερα την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία επίσης αποφάσισε την τακτική σύγκλιση της Ιεραρχίας τον προσεχή Οκτώβριο. Πάντως την πλέον αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ενώ έγινε τόσο μεγάλος σάλος με τα γεγονότα του Σαμπεζύ το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η ΔΙΣ για άκομη μια φορά κατώτερη των προσδοκιών…ούτε φωνή ούτε ακρόαση!
Αναλυτικά:
Συνήλθε σήμερα, Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015, στην δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Ιούνιο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά την σημερινή Συνεδρία:
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
Ακολούθως αποφάσισε:
– Την Τακτική Συγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 6, 7, 8 και 9 Οκτωβρίου ε.ε. και κατήρτισε την Ημερησία Διάταξη αυτής.
– Την πλήρωση της θέσεως του Προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Εκκλησιαστικής Αρχιτεκτονικής (ΚΕ.Σ.Ε.Α.) της Εκκλησίας της Ελλάδος από τον κ. Κωνσταντίνο Μωραΐτη, τακτικό Καθηγητή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, εις αντικατάστασιν του εκλιπόντος μακαριστού Βασιλείου Τσούρα, επικούρου Καθηγητή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.
Τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. ενημερώθηκαν περί της Γ’ συνάντησης της Ειδικής Διορθοδόξου Επιτροπής αναθεώρησης των κειμένων των προσυνοδικών Πανορθοδόξων Διασκέψεων, η οποία συνήλθε στο Σαμπεζύ της Ελβετίας από τις 29 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου 2015.
Η Δ.Ι.Σ. έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της ημερησίας διατάξεως.