Υπογραφή Σύμβασης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Περιφέρειας για την κατασκευή παιδικού σταθμού

Loading...


Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, υπέγραψαν χθες, την Προγραμματική Σύμβαση για το έργο: «Κατασκευή Παιδικού Σταθμού επί της οδού Ράμφου 11, Ο.Τ. 44 Δήμου Αθηναίων» (περιοχή Αγίου Ελευθερίου – Πατήσια), με προϋπολογισμό 3,7 εκ. ευρώ και χρηματοδότηση από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Ο παιδικός πυκνοκατοικημένη περιοχή που παρουσιάζει βασικές ελλείψεις κοινωνικής υποδομής, όπως αυτή του Παιδικού Σταθμού, και θα διαθέτει χώρους σχεδιασμένους για τους κύριους χρήστες του, τα παιδιά, με ιδιαίτερη προσοχή στους εσωτερικούς χρωματισμούς, που αποδίδουν ένα κτήριο «χαρούμενο και ευχάριστο». Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε: «Η Αρχιεπισκοπή παρέχει ένα αξιοσημείωτο κοινωνικό έργο και η Περιφέρεια Αττικής στέκεται αρωγός και συμπαρίσταται στο δύσκολο έργο της σε μια οικονομική συγκυρία που απαιτεί ομαδική δουλειά και τη σταθμός καλύπτει τις ανάγκες πολλών οικογενειών σε μια βοήθεια όλων. και η Εκκλησία μέσα από το έργο της, πρέπει να στηρίζει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το έργο της Εκκλησίας

Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη κοινωνικών υποδομών με την κατασκευή μεγάλου αριθμού παιδικών σταθμών στους περισσότερους Δήμους της Περιφέρειας, χρησιμοποιώντας ιδίους πόρους και πόρους του ΕΣΠΑ.

Ήδη έχουμε εντάξει στο ΕΣΠΑ 44 (σαράντα τέσσερις) παιδικούς σταθμούς και πρόκειται να προχωρήσουμε πολύ σύντομα ώστε να εντάξουμε ακόμα περισσότερους. Πρέπει, όμως, και οι Δήμοι να επιταχύνουν τις διαδικασίες και να καταθέτουν ώριμες μελέτες, προκειμένου να εντάσσονται στο ΕΣΠΑ έργα κοινωνικών υποδομών, αναγκαία για τους πολίτες. Η ελληνική οικογένεια πλήττεται και οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό της». σε νέα πρόσκληση,

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για την υποστήριξη σε ένα τόσο σημαντικό έργο που θα προσφέρει υπηρεσίες σε οικογένειες και παιδιά που έχουν ανάγκη, ενώ υπογράμμισε ότι το κοινό σημείο ανάμεσα στην Εκκλησία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το ενδιαφέρον για τον άνθρωπο.