Ξεκάθαρη θέση της Ιεράς Συνόδου για τον «πατήρ Κλεομένη»: «Καμία σχέση με την Εκκλησίας της Ελλάδος»

Loading...


Την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος προκάλεσαν τα συνεχή βίντεο ενός άνδρα που αποκαλείται «πατήρ Κλεομένης» και ο οποίος εμφανίζεται να κάνει διάφορες πράξεις και να κάνει κήρυγμα στο όνομα της Ορθοδοξίας.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, η Ιερά Σύνοδος τονίζει πως το πρόσωπο αυτό δεν έχει καμία σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος, και ζητά από τον κόσμο να είναι επιφυλακτικός σε τέτοιου είδους πρόσωπα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κατά το τελευταίο διάστημα αναρτώνται στο διαδίκτυο βιντεοσκοπημένοι βανδαλισμοί μνημείων και εγκαταστάσεων και υβριστικές δηλώσεις ρασοφόρου, ο οποίος αυτοαποκαλείται «πατήρ Κλεομένης» και δηλώνει ότι ενεργεί προς υπεράσπιση της ορθοδόξου πίστεως.

Διαβάστε εδώ:  Γι' αυτό κέρδισε η Εκκλησία την μάχη των Θρησκευτικών

Επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι το πρόσωπο αυτό δεν είναι ούτε μοναχός, ούτε κληρικός της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος. Αποδοκιμάζουμε τις παράνομες πράξεις του ως απολύτως άσχετες με τον Λόγο αγάπης και πραότητας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και δηλώνουμε την συμπαράστασή μας προς όσους πλήττονται από τις ενέργειές του

Με αφορμή την παραπάνω περίσταση, καλούμε τον λαό να είναι γενικότερα επιφυλακτικός απέναντι σε ανάλογες περιπτώσεις ρασοφόρων, οι οποίοι εμφανίζονται ως δήθεν μοναχοί ή κληρικοί της ορθόδοξης Εκκλησίας.