Το ταξίδι στην Αργολίδα, η διαδοχή και οι υποψήφιοι

Loading...


Πέραν από το ανθρώπινο ενδιαφέρον για την υγεία του κ. Ιάκωβου το ταξίδι-αστραπή του Αρχιεπισκόπου στην Αργολίδα είχε και άλλο αντικείμενο.

Σήμερα συνέρχεται η Σύνοδος και θα κάνει αποδεκτή την παραίτηση δια λόγους υγείας του κ. Ιακώβου. Και κάπως έτσι ξεκινάει και το γαϊτανάκι της διαδοχής…Κι εδώ μπλέκονται τα πράγματα, καθώς ο Μητροπολίτης Ιάκωβος ανακοινώνοντας την παραίτησή του, προ δεκαπενθημέρου, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στο ‘Αργος, για την επανακομιδή των ιερών λειψάνων του αγίου Πέτρου επισκόπου ‘Αργους και πολιούχου της πόλεως, υπογράμμισε πως κατά την διαδικασία εκλογής νέου μητροπολίτη Αργολίδας, θα υποστηρίξει την υποψηφιότητά του βοηθού του, επισκόπου Επιδαύρου Καλλίνικου. Από το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου όμως πληροφορίες που διαρρέουν υποστηρίζουν πως στη συνάντηση των δύο ανδρών ο κ. Ιάκωβος δεν επέμεινε και ιδιαίτερα στην δική του επιλογή, αυτή δηλαδή του επισκόπου Επιδαύρου Καλλίνικου. Με αυτόν τον τρόπο όλα παραμένουν ρευστά για το πρόσωπο που θα διαδεχθεί στον μητροπολιτκό θρόνο της Αργολίδος τον κ. Ιάκωβο και ενδεχομένως να δούμε στην πορεία και άλλους υποψηφίους.
Το πιθανότερο είναι η εκλογή νέου μητροπολίτη Αργολίδας, να διεξαχθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, μαζί με την πλήρωση του μητροπολιτικού θρόνου Μαρωνείας και Κομοτηνής.