Τι αποφάσισαν Γαβρόγλου και Ιεράρχες για τη μισθοδοσία του Κλήρου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου βρέθηκε σήμερα στο Συνοδικό Μέγαρο και είχε συνάντηση με την Επιτροπή Διαλόγου της Εκκλησίας της Ελλάδος, για τις προωθούμενες κυβερνητικές αλλαγές.

Σημαντικό κομμάτι είναι και το μισθολογικό των Ιερέων όπου η Ιεραρχία έχει καταστήσει σαφές πως δεν αποδέχεται καμία αλλαγή.

Οπως έγινε γνωστό μετά το τέλος της συνάντησης που έγινε σε θετικό κλίμα, την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί γραπτώς το νομοσχέδιο στην Επιτροπή, και εν συνεχεία θα υπάρξει συζήτηση στην Ιεραρχία.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος αναφέρει: «Στη σημερινή (10-1-2019) συνεδρίαση της «Ειδικής Επιτροπής διά την μελέτην θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος Εκκλησίας και Πολιτείας», υπό την Προεδρίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, ζήτησαν να παρευρεθούν ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας καί Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, Καθηγητής κ. Ακρίτας Καϊδατζής, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο υπό κατάρτιση Νομοσχέδιο, το οποίο κατά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού θα κατατεθεί στην Επιτροπή μας, πράγμα που επιβεβαίωσε ο κ. Υπουργός, προκειμένου να αρχίσει η συζήτηση επί του τελικού κειμένου.

Σημειώνεται ότι από την «πρόθεση για συμφωνία» η Επιτροπή μας θα συζητήσει την αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής Περιουσίας και τον αριθμό των οργανικών θέσεων των Κληρικών, αλλά και θα εμμείνει στο ισχύον καθεστώς της μισθοδοσίας των Κληρικών και των Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων, για να τηρηθεί εξάπαντος η Απόφαση της Ιεραρχίας της 16ης Νοεμβρίου 2018″.

Η Επιτροπή Διαλόγου απαρτίζεται από τους:

Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο
Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο
Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο
Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Σελλή (Πρόεδρος ΙΣΚΕ )
Αρχιμανδρίτη Γρηγόριο Παπαθωμά
Πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Καλιακμάνη
τον καθηγητή της Νομικής Σχολής Βασίλειο Κονδύλη
το νομικό σύμβουλο της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεόδωρο Παπαγεωργίου

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissitilegrafima.gr